x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Facebook, re-evaluată 6,5 miliarde de dolari

Facebook, re-evaluată 6,5 miliarde de dolari

de Cristian Ionescu    |    14 Iul 2009   •   00:00

Reţeaua de socializare Facebook este evaluată la 6,5 miliarde de dolari, potrivit preţului plătit de un investitor rus pentru majorarea participaţiei deţinute în capitalul companiei.

 


Potrivit Reuters, compania rusă Digital Sky Technologies a anunţat că va plăti 14,77 dolari pe acţiune pentu majorarea participaţiei la 3,5% din capitalul Facebook, rezultând un preţ la care reţeaua ar fi evaluată, de 6,5 miliarde de dolari.

Investiţia iniţială a Digital Sky la Facebook, începută în luna mai, evalua compania la 10 miliarde de dolari, însă tranzacţia avea ataşate drepturi de preempţiune pentru majorarea participaţiei. În ultimele săptămâni, analiştii şi investitorii au evaluat Facebook la mai puţin de cinci miliarde de dolari.

Astfel, conform tranzacţiei anunţate de compania rusă, valoarea de piaţă a Facebook ar depăşi semnificativ pe cele ale unor grupuri media cu tradiţie şi cu afaceri mult mai extinse, precum CBS Corp, care, la afaceri anuale de aproape 14 miliarde de dolari, este cotată la patru miliarde de dolari.

Încasările Facebook din vânzări ar trebui să ajungă la 500 milioane de dolari în acest an, potrivit unui director al companiei, reprezentând o creştere de 70% a veniturilor comparativ cu anul trecut.

3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU - 3DOTS STORIES

 

×
Subiecte în articol: IT miliarde facebook