x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Facebook, tot de la Google angajează

Facebook, tot de la Google angajează

14 Mar 2011   •   20:20

Facebook a angajat un director al Google, Amin Zoufonoun, care să conducă fuziunile şi achiziţiile operatorului celei mai mari reţele de socializare din lume, care are un interes crescut pentru astfel de tranzacţii, transmite Reuters

In luna noiembrie a anului trecut, Google anunţat că va majora cu 10% salariile tuturor angajaţilor, începând cu 2011, pentru a limita plecările acestora la companii concurente. În acel moment, aproximativ 10% din salariaţii Facebook erau foşti “veterani” ai Google.

Zoufonoun a lucrat la Google din 2003 şi deţinea funcţia de director pentru dezvoltare corporatistă.

Până în prezent, achiziţiile Facebook s-au limitat la cumpărarea unor companii mici, interesante mai mult pentru talentul ingineresc decât pentru produse.

"În timp se aşteaptă la tranzacţii tot mai mari. În mod sigur deţin resursele pentru astfel de operaţiuni", a declarat o sursă apropiată situaţiei.

Facebook, aflată în proprietate privată, a obţinut recent 1,5 miliarde de dolari de la investitori precum Goldman Sachs şi Digital Sky Technologies, precum şi printr-o ofertă privată către investitori din străinătate, care a evaluat compania la circa 50 de miliarde de dolari.

La începutul lunii martie, compania de investiţii General Atlantic a cumpărat o participaţie la Facebook, într-o tranzacţie care a conferit companiei o valoare de 65 de miliarde de dolari.
Zoufonoun a lucrat la Google din 2003 şi deţinea funcţia de director pentru dezvoltare corporatistă.

×
Subiecte în articol: google salarii facebook