x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Filmul pe celular: "o blasfemie"

Filmul pe celular: "o blasfemie"

de Alexandru Radescu    |    12 Noi 2005   •   00:00
Filmul pe celular: "o blasfemie"

Tot mai multi operatori de telefonie mobila incheie contracte cu posturi de televiziune si case de productie. Pentru unii oameni de film, "pelicula" incarcata pe un telefon mobil reprezinta o batjocura la adresa cinematografiei.

La o prima auditie, replica "filmul pe celular este o blasfemie", pare ca vine din partea vreunui grup de asa-zisi "talibani". Ei bine, nu! Ii apartine regizorului si actorului italian Roberto Benigni (poate vi-l aduceti aminte din filmul sau de Oscar, "La vita e Bella"). Si afirmatia cu pricina nu a fost facuta dupa o cearta cu vreun reprezentant al unui operator italian de telefonie mobila. De fapt, in intreaga Italie este un imens scandal, produs de intentia unui operator de a furniza clientilor sai filmul "Interpreter".

9 EURO/FILMUL. Ce s-a intamplat de fapt. Nu demult, operatorul de telefonie 3Italia si-a anuntat clientii ca pot sa vada filmul "The Interpreter" direct pe telefonul mobil, la pretul de 9 euro, dar numai pe o perioada de o saptamana de la plata respectivei sume. Filmele (caci vor mai urma si altele) vor putea fi urmarite in streaming, download de pe portalul companiei. Problema e ca filmul este disponibil utilizatorilor 3Italia abia la putin timp dupa lansarea oficiala in cinematografele din Peninsula. Acest lucru i-a infuriat pe multi proprietari de cinematografe, care au refuzat sa mai difuzeze filmul in cauza, precizand ca nu au fost anuntati din timp. Pusi in fata acestei situatii, distribuitorii filmului au amanat "premiera pe celulare".

REVOLTA LUI BENIGNI. Taman in acest timp, la Roma, Roberto Benigni (care isi promoveaza ultimul sau film, "La tigre e la neve") participa la o conferinta de presa. Intrebat asupra "modei" cu filme pe celular, regizorul si-a exprimat punctul de vedere:

"Frumusetea cinematografiei este legata de marele ecran. Pe telefonul mobil gusti foarte putin. Este o contradictie, ceva aproape de blasfemie", a declarat Benigni.

INDIGNARE "Frumusetea cinematografiei este legata de marele ecran. Pe telefonul mobil gusti foarte putin. Este o contradictie, ceva aproape de blasfemie"
Roberto Benigni, regizor
×
Subiecte în articol: IT filmul