x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Fondatorii YouTube lansează un nou serviciu revoluţionar

Fondatorii YouTube lansează un nou serviciu revoluţionar

de Alexandru Radescu    |    08 Aug 2013   •   19:22
Fondatorii YouTube lansează un nou serviciu revoluţionar

Chad Hurley şi Steve Chen au vândut YouTube către Google, în 2006, pentru suma de 1,5 miliarde dolari. Acum, cei doi se lansează într-o nouă aventură în lumea video online, dar într-un peisaj schimbat de platformele mobile (smartphone şi tabletă) şi platformele dominante (Android/iOS). Noul serviciu, MixBit (cu aplicaţie de descărcat pe smartphone) permite nu doar urcarea fişierelor video făcute cu telefon mobil, ci şi editarea lor, chiar între membrii comunităţii utilizatorilor. Mai mult, utilizatorul decide lungimea fişierului video, putându-se combina până la 256 clipuri într-un filmuleţ cu durata de maximum o oră.

Cu MixBit, Hurley şi Chen intră în competiţie cu servicii deja consacrate pe această nişă: Vine şi Instagram (mai proaspăt) oferind însă mai multe opţiuni de editarea fişierelor video. În MixBit, utilizatorul poate aranja din meniul aplicaţiei gruparea clipurilor, ştergerea lor, adăugarea unor noi în “producţia” finală. Devii realizator, nu doar utilizator care încarcă într-un serviciu de video-sharing ceea ce a filmat cu un terminal.

Limita maximă a unui fişier video pe Instagram e de până la 15 secunde, pe Vine de doar 6 secunde. Limita MixBit este de 16 secunde.

Produsul final poate fi partajat pe Facebook, Twitter, Google Plus sau site-ul MixBit (mixbit.com).

În momentul de faţă, aplicaţia mobilă este disponibilă doar pentru produse Apple, versiunea pentru Android urmând a fi lansată în săptămânile următoare, arată venturebeat.com.

 

 

 

 

 

 

 

 

×