x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Gaming - Ne jucăm de 15 milioane de euro

Gaming - Ne jucăm de 15 milioane de euro

26 Aug 2008   •   00:00

Piaţa de gaming, care include consolele de jocuri, jocuri şi accesorii de jocuri, va atinge o valoare de aproximativ de 15 milioane de euro pînă la sfîrşitul anului acesta, urmînd ca trimestrul al IV-lea să contribuie cu 50% la această valoare, potrivit oficialilor Flamingo.



Piaţa de gaming, care include consolele de jocuri, jocuri şi accesorii de jocuri, va atinge o valoare de aproximativ de 15 milioane de euro pînă la sfîrşitul anului acesta, urmînd ca trimestrul al IV-lea să contribuie cu 50% la această valoare, potrivit oficialilor Flamingo. Compania lansează astăzi, în reţelele magazinelor sale, o nouă versiune a consolei de jocuri PlayStation 3, cu hard-disk de 80 GB. Retailerul se aşteaptă ca vînzările realizate pentru noua consolă să contribuie cu 30% la valoarea totală a vînzărilor de console, în ultimul trimestru al anului 2008.

“Chiar dacă sîntem în urma altor pieţe europene, vînzările realizate pînă în prezent ne oferă o perspectivă optimistă privind dezvoltarea acestui segment de produse în România, şi avem certitudinea că în următorii ani vom reuşi să atingem un ritm similar de creştere celui înregistrat la nivel european”, declară Jiri Rizek, CEO Flamingo International.

Anul trecut, Flamingo International a vîndut 2.000 de console Sony PlayStation 3, 3.500 de console PlayStation Portable, 10.000 console PlayStation 2 şi aproximativ 400 de unităţi Nintendo Wii. Cele mai solicitate jocuri de către gamerii din România au fost God of War 1 şi God of War 2 pentru PS2, Tekken Dark Resurrection pentru PSP şi Gran Turismo 5 Prologue şi GTA IV pentru PS3. Pentru anul acesta, retailerul şi-a propus o creştere de 50% a vînzărilor de console, vizînd o cotă de piaţă de 35%-40% pe acest segment.


PS2, PS3

Modelul PS3 de 80 GB este disponibil pentru precomandă în magazinul online al grupului, www.eflamingo.ro, la preţul de 1.500 de lei. Dispozitivul include un controller wireless de gaming, Dual Shock 3. Prin vibraţiile pe care le emite, este simulată fiecare lovitură, explozie sau ciocnire din timpul jocului. Dispozitivul dispune de tehnologie Blu-ray.

Zilele trecute, Media Galaxy a lansat o nouă versiune PlayStation2 la preţ de 500 de lei. Dispozitivul este mai uşor şi dispune de memorie de 32 Mb RAM, placă grafică şi procesor grafic “Graphics Synthesizer”. Unitatea optică: CD-ROM 24X, DVD-ROM 4X, memoria video: 4 MB, 2 sloturi de Porturi Memory Card, 2 x USB 2.0.

×
Subiecte în articol: IT