x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Google celebrează solstiţiul de vară printr-un logo special.

Google celebrează solstiţiul de vară printr-un logo special.

de Mediafax    |    21 Iun 2011   •   10:48
Google celebrează solstiţiul de vară printr-un logo special.

Google, cel mai renumit motor de cautare din lume, sarbatoreste solstitiul de vara printr-un logo special, inspirat din operele artistului japonez Takashi Murakami.

Pagina de start a motorului de cautare Google marcheaza sosirea verii din punct de vedere astronomic, printr-un logo deosebit de colorat, intitulat "Prima zi de vara". Acest logo este inspirat din operele artistului plastic nipon Takashi Murakami si pare desprins din universul manga.

Nascut la 1 februarie 1962, Takashi Murakami este un renumit sculptor si artist plastic contemporan japonez. Murakami colaboreaza in mod constant cu brandul de lux Louis Vuitton si a realizat coperta albumului "Graduation" lansat de rapperul american Kanye West. Considerat unul dintre initiatorii curentului neo-pop japonez, denumit "Superflat", Murakami revendica mostenirea culturala lasata de Andy Warhol si de curentul pop-art american, analizand totodata maniera in care arta japoneza poate sa isi gaseasca o anumita autonomie in fata modelului occidental. In septembrie 2010, o expozitie de amploare a artistului nipon a fost vernisata la palatul Versailles.

Solstitiul de vara marcheaza cea mai lunga zi a anului, de obicei pe 21 iunie. Aceasta zi este marcata pe 20 iunie in anii bisecti - acei ani in care luna februarie are 29 de zile. Solstitiul marcheaza venirea verii din punct de vedere astronomic, iar de la aceasta data zilele incep sa devina mai scurte.

×
Subiecte în articol: google vară logo solstitiu takashi murakami