x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Google se “reorientează” pe piaţa chineză

Google se “reorientează” pe piaţa chineză

29 Iun 2010   •   00:00

Google a anunţat că intenţionează să îşi schimbe strategia în China şi că va înceta să îi redirecţioneze pe internauţi către site-ul din Hong Kong, aşa cum se întâmplă de la începutul anului, când compania a anunţat că nu se va mai supune cenzurii chineze.

"În zilele următoare vom înceta să redirecţionăm internauţii şi ne vom întâmpina clienţii chinezi pe o nouă pagină", a declarat David Drummond, vicepreşedinte al Google, pe blogul oficial al companiei, preluat de AFP.

Drummond nu a specificat dacă această nouă stategie va fi în acord cu legile chineze, implicit cu cenzura impusă de administraţia de la Beijing.

Această decizie se poate explica prin faptul că pe 30 iunie expiră licenţa acordată Google de Guvernul chinez pentru a opera în China Continentală.

"Dacă vom continua să ne redirecţionăm utilizatorii, licenţa noastră ICP (Internet Content Provider) nu va fi reînnoită. Fără această licenţă ICP, nu vom putea opera un site comercial precum Google.cn", a mai spus el.

Pe de altă parte, la începutul acestei luni, reprezentanţii administraţiei de stat chineze au declarat că legile privind internetul nu se vor schimba şi că Guvernul chinez nu va ceda în faţa presiunilor şi criticilor puterilor occidentale.

În luna ianuarie, reprezentanţii companiei Google au anunţat că mai multe conturi de e-mail de pe platforma Gmail aparţinând unor jurnalişti şi disidenţi au fost ţintele unor atacuri informatice. Aceste atacuri au stat la baza conflictului dintre compania americană şi Guvernul chinez, care a dus la închiderea motorului Google în China şi redirecţionarea sa către site-ul din Hong Kong.


×
Subiecte în articol: redactie