x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Guvernul SUA a înaintat Google mii de cereri privind date private despre utilizatori

Guvernul SUA a înaintat Google mii de cereri privind date private despre utilizatori

22 Sep 2010   •   00:00

Guvernul american a cerut de la Google date private despre utilizatori de 4.287 de ori în primele şase luni ale anului, potrivit Transparency Report, o aplicaţie ce indică nivelul de cenzură din ţări din întreaga lume.

De asemenea, Google a primit peste 1.000 de astfel de cereri şi din partea Guvernului britanic în prima jumătate a anului, potrivit BBC News Online.
La începutul acestui an, Google a făcut publice detalii despre frecvenţa cu care guvernele din întreaga lume i-au cerut să le dea informaţii personale ale utilizatorilor sau să cenzureze conţinuturi.
Google a dat publicităţii o hartă şi a pus la dispoziţia internauţilor diferite instrumente (Google Transparency Report) prin care aceştia pot vedea câte dintre cererile guvernelor au fost rezolvate integral sau parţial şi ce servicii ale companiei au fost afectate.

În SUA, de exemplu, au existat în perioada iulie 2009-decembrie 2009 şapte ordine judecătoreşti privind retragerea de conţinuturi de pe YouTube.
Reprezentanţii grupurilor care militează pentru libertăţile cetăţeneşti au declarat că această aplicaţie Google este extrem de valoroasă pentru activiştii care luptă împotriva cenzurii.

"Cred că este o iniţiativă extraordinară şi ar fi de mare ajutor dacă şi alte reţele ar face un lucru similar", a declarat Lilian Edwards, profesor de Drept online la Universitatea Sheffield şi membru al Comitetului administrativ al societăţii Open Rights Group.
Oficialii Google au precizat că toate datele făcute publice pot fi probate şi analizează posibilitatea de a da publicităţii şi mai multe detalii.

"Când serviciile Google sunt blocate sau filtrate, noi nu ne putem servi eficient clienţii. De aceea acţionăm în fiecare zi în favoarea libertăţii de expresie şi a accesului la informaţie", a scris David Drummond, Chief Legal Officer al Google, pe blogul oficial al companiei.

×
Subiecte în articol: internet