x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Campionatul Mondial de Fotbal, aşteptat cu nerăbdare şi de hackeri

Campionatul Mondial de Fotbal, aşteptat cu nerăbdare şi de hackeri

11 Iun 2014   •   15:55
Campionatul Mondial de Fotbal, aşteptat cu nerăbdare şi de hackeri

Iubitorii fotbalului din întreaga lume aşteaptă cu nerăbdare Cupa Mondială din Brazilia, iar hackerii jubilează, relevă un nou raport privind securitatea cibernetică în America Latină al companiei Symantec, relatează marţi Washington Post în ediţia sa online.

Turneul final al campionatului mondial, care urmează să înceapă săptămâna aceasta în Brazilia, este 'o ţintă bogată pentru criminali', atrage atenţia compania de securitate.

Într-un atac, aminteşte compania, hackerii pretind a fi un mare operator brazilian de carduri de debit şi credit şi trimit e-mailuri de tip 'phishing' pentru a atrage utilizatorii să viziteze un site web care le cere să introducă numele de utilizator, data naşterii şi numărul de înregistrare fiscală în Brazilia. Un alt tip de atac care are drept ţintă instituţii financiare cere utilizatorilor să descarce 'un bilet gratuit' la turneul final al Cupei Mondiale, cu scopul vădit de a infecta sistemele informatice cu un virus de tip Troian care culege date confidenţiale. 

Grupările internaţionale de hackeri care au motivaţii ideologice sunt de asemenea interesate de Cupa Mondială, printre care gruparea Anonymous, potrivit Symantec. Compania aminteşte că această grupare deja a lansat ameninţări vizând site-urile de internet ale FIFA, sponsorii oficiali ai campionatului şi guvernul brazilian. 

Potrivit agenţiei britanice Reuters, Anonymous a desfăşurat deja prin hackeri afiliaţi atacuri la adresa reţelei de calculatoare a ministerului brazilian al afacerilor externe şi a descărcat 333 de documente. Ministerul a fost obligat să oprească sistemul de e-mail şi să ceară unui număr de 3.000 de utilizatori să îşi schimbe parolele de acces. Unii diplomaţi străini acreditaţi în Brazilia au anunţat că au fost lăsaţi timp de câteva zile fără sistemul de comunicare prin e-mail cu centralele ministerelor lor de externe. Agenţia britanică de ştiri mai aminteşte că gruparea Anonymous este pe cale să organizeze atacuri cibernetice la adresa sponsorilor Cupei Mondiale. (Agerpres)


×
Subiecte în articol: hackeri cupa mondială cm brazilia 2014