x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Hotspot - Internet wireless in cafenele

Hotspot - Internet wireless in cafenele

22 Aug 2005   •   00:00
Hotspot  - Internet wireless in cafenele

Cartelele preplatite Zapp Internet Express Card pot fi utilizate si pentru acces Wi-Fi in locatiile cu acoperire Hotspot Zapp. Hotspot-urile reprezinta zone de acoperire Wi-Fi conectate la reteaua Zapp CDMA2000 1xEV-DO. Hotspot-urile se afla in hoteluri, restaurante si cafenele situate in principal pe Litoral si in Bucuresti si pun la dispozitia utilizatorilor un serviciu flexibil de conectare la Internet mobil in banda larga, acestia putand accesa informatiile de care au nevoie fara ajutorul cablurilor si pastrandu-si libertatea de miscare in interiorul zonei Hotspot.

DEZVOLTARE. Wi-Fi (wireless fidelity) desemneaza retele wireless locale (WLAN) care folosesc familia de specificatii 802.11. Wi-Fi a castigat teren in multe companii, institutii, scoli si locuinte ca alternativa la retele locale (LAN) clasice, care folosesc cabluri. Multe aeroporturi, hoteluri, restaurante ofera acces public la retele Wi-Fi.

Pentru conectarea la un Hotspot este necesar un computer (laptop, PDA sau desktop) care sa foloseasca sistemul de operare Windows 2000 sau Windows XP si sa fie echipat cu o placa de retea Wi-Fi sau cu un card PCMCIA de retea Wi-Fi.

×
Subiecte în articol: IT wi-fi