x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget HP "studiază" Iaşiul

HP "studiază" Iaşiul

de Alexandru Radescu    |    01 Aug 2007   •   00:00

Hewlett Packard şi-ar putea deschide al doilea centru din Romănia la Iaşi, a anunţat azi primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, după o intălnire cu reprezentanţii HP.

Hewlett Packard şi-ar putea deschide al doilea centru din Romănia la Iaşi, a anunţat azi primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, după o intălnire cu reprezentanţii HP.

După Bucureşti, Iaşiul este pe lista priorităţilor pentru deschiderea unui nou centru, dar decizia va fi luată după ce reprezentanţii Hewlett Packard vor studia şi ofertele din alte oraşe mari.

"In acest moment există doar un centru la Bucureşti cu 1.600 de angajaţi şi caută să se extindă, iar Iaşiul se află pe lista lor de priorităţi. Vor să facă o «fabrică virtuală» cu 1.000 de angajaţi, care vor oferi servicii de asistenţă financiară şi administrativă clienţilor din Europa Centrală şi de Est. S-au oprit la Iaşi, pentru că aici există un puternic centru universitar, iar noi, autorităţile locale, i-am asigurat de tot sprijinul. Cei de la HP mai studiază şi alte oraşe din ţară şi vor lua decizia finală in şase-nouă luni. Eu sunt increzător că vor infiinţa al doilea centru din Romănia la Iaşi", a precizat primarul Gheorghe Nichita, citat de corespondentul Mediafax.

Acesta a adăugat că strategia de dezvoltare a municipiului, care urmează să fie definitivată la toamnă, va pune accentul pe industriile creative şi serviciile de inaltă calificare, fapt care ii va incuraja pe intreprinzătorii din aceste domenii inclusiv HP să investească la Iaşi.

×
Subiecte în articol: IT