x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Huawei angajează 400 de persoane la Centrul Global de Servicii din Bucuresti

Huawei angajează 400 de persoane la Centrul Global de Servicii din Bucuresti

de Alexandru Radescu    |    06 Iun 2012   •   11:21
Huawei angajează 400 de persoane la Centrul Global de Servicii din Bucuresti

Cea mai mare companie de telecomunicatii din China, producatorul de echipamente Huawei, a deschis la Bucuresti un Centru Global de Servicii. La GSC sunt in prezent 130 de persoane angajate, urmand ca pana la sfarsitul anului numarul angajatilor sa ajunga la 400. Investitia se ridica la suma de 6 milioane de euro, costurile totale urmand sa ajunga la 200 de milioane de euro pana in 2015, a declarat azi Vlad Doicaru, Director Huawei Romania - Divizia Enterprise, in cadrul unei intalniri cu presa. 80% din personal este format din romani, restul fiind chinezi.

Huawei Technologies a fost infiintata in 1987 si este al doilea furnizor mondial de solutii IT&C, cu venituri de 32,4 miliarde de dolari in 2011.

La Centrul din Bucuresti, primul din Europa si al patrulea la nivel global pentru Huawei, compania chineza ofera servicii atat pentru clienti locali, dar si pentru operatorul nordic Telenor, urmand sa acopere si operatiuni din Turcia sau Spania, a precizat Leroy Blimegger, Vicepresedinte Global Technical Service.

Pentru Centrul Global din Bucuresti, Romania a concurat in “faza finala' cu Ungaria, atu-urile noastre fiind legate de “educatie-cunostinte tehnologice si limbi straine, precum si de eficienta costurilor', dupa cum au precizat reprezentantii companiei.

“Intentinam sa apelam pentru ajutor de stat, respectiv facilitatile pentru IT-isti', a mai spus Doicaru.

Anuntul privind intentia de infiintare de catre Huawei a unui centru de suport global in Romania a fost facut in septembrie 2011, in urma unei intalniri pe care ministrul Comunicatiilor de la acea data, Valerian Vreme, a avut-o cu reprezentantii subsidiarei locale.

In februarie, Vodafone Romania a anuntat ca Huawei va prelua, pentru urmatorii cinci ani, managementul operatiunilor de teren pentru reteaua operatorului de telefonie mobila, printre care se numara mentenanta si constructia de site-uri, precum si activitatile preventive de infrastructura. Cu acest prilej, Huawei a preluat si 70 de angajati Vodafone Romania.

Intrebat daca licitatia privind licentele de telefonie mobila, care vor permite si introducerea de servicii 4G, va avea un impact asupra afacerilor companiei, reprezentantul Huawei ca acesta va fi nesemnificativ.

"Pe partea de radio, Orange, Vodafone si RCS&RDS au retele 4G gata. Realist, vom vedea servicii 4G in Romania in cursul anului viitor, dar se poate si in acest an, asa cum au anuntat operatorii", a spus Doicaru.



In 2007, Ericsson a deschis la Bucuresti un Centru Global de Servicii, numarul angajatilor depasind in primul an 400 de angajati. La inceputul lui 2010, gigantul suedez a preluat si 400 de angajati Romtelecom, in cadrul unui contract de “managed services'.

×