x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Huawei MediaPad, entertainment pe 7 inci

Huawei MediaPad, entertainment pe 7 inci

de Alexandru Radescu    |    10 Aug 2012   •   21:00
Huawei MediaPad, entertainment pe 7 inci

Cel mai proaspat episod din seria proceselor globale Apple-Samsung (initiat saptamana trecuta in SUA) scoate la iveala mai multe "secrete" din interiorul companiei fondate de Steve Jobs. Astfel, managementul companiei a discutat inca de la inceputul anului trecut dezvoltarea unui model iPad cu diagonala de 7 inci (17,7cm), care ar putea atrage noi clienti, mai putin interesati de modelele de 9,7 inci aflate pe piata. De aparut insa tot cu aceleasi dimensiuni a aparut noul iPad.

E adevarat ca exista un important segment pe piata de tablet PC-uri cu modele (de la diversi producatori) de 7 inci, inclusiv in Romania. La noi s-ar putea vorbi chiar de o concurenta acerba intre companii locale, care aduc tablete sub brand propriu, pe nisa de 7 inci. In aceasta zona s-a "infipt" si Huawei cu modelul MediaPad, bazat pe platforma Android Honeycomb (v3.2). Producatorul a lansat si varianta cu ecran de 10 inci, dar am testat doar modelul mai mic. Mai mic, dar nu si fragil: materialele care o compun ii asigura o greutate de aproximativ 400 de grame, intr-o forma compacta.

Vorbim despre o lume a gadget-urilor conectate. MediaPad asigura atat conexiune Wi-Fi, cat si posibilitatea de o integra in serviciile unui operator mobil. Slot-ul de SIM este in partea posterioara, langa fanta pentru cardul de memorie. Apropo: capacitatea interna de stocare este de 8GB, la care se adauga microSD-ul (de pana la 32GB).

Revenind la display, producatorul a optat pentru ecran IPS, rezolutie 800 x 1.280, iar tactilul capacitiv se prezinta fara probleme. Redarea FullHD e asigurata, iar partea hardware isi face treaba (dual-core 1.2 GHz Scorpion, chipset Snapdragon Qualcomm si 1GB RAM). Se adauga si conectorul microHDMI, ceea ce faciliteaza comunicarea HD cu un televizor.

Din pacate, pretul este destul de ridicat pentru Huawei MediaPad, raportat nu doar la asteptarile si pretentiile publicului local, cat si la variantele din partea concurentei: 1.450 de lei.

×