x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Huawei preia managementul operaţiunilor de teren pentru Vodafone România

Huawei preia managementul operaţiunilor de teren pentru Vodafone România

de Alexandru Radescu    |    13 Feb 2012   •   16:44

Vodafone Romania a anuntat azi lansarea unui parteneriat strategic cu Huawei pentru “servicii de management aplicat', in zona de Tehnologie. Potrivit parteneriatului, incheiat pe 5 ani, gigantul chinez va prelua managementul operatiunilor de teren pentru reteaua Vodafone, printre care se numara mentenanta si constructia de site-uri, precum si activitatile preventive de infrastrucura. Aproximativ 70 de specialisti ai Vodafone Romania se vor alatura companiei Huawei, ca parte a echipei dedicate care va prelua activitatile mentionate.

“Huawei a fost furnizorul de servicii si echipamente al Vodafone Romania in proiecte importante precum lansarea retelei 3G UMTS in banda 900 MHz, care a adus romanilor acces la Internet mobil de mare viteza in toata tara, sau implementarea retelei All IP', a declarat azi spus Babak Fouladi, Chief Technical Officer Vodafone Romania.

In decembrie 2009, Ericsson a preluat 400 de angajati Romtelecom din departamentele Comutatie si Electroalimentare, primul contract de tip “managed services' pentru compania suedeza in Romania.

×