x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Hummingbird, noul algoritm a motorului de căutare Google

Hummingbird, noul algoritm a motorului de căutare Google

27 Sep 2013   •   21:00
Hummingbird, noul algoritm a motorului de căutare Google
Sursa foto: google.com

Google a anunţat, fără prea mare vâlvă,  prima modificare majoră a algoritmului motorului său de căutare din ultimii trei ani.
Ca de obicei, nu s.a intrat în detalii, nefiind făcute publice foarte multe detalii despre modul în care acţionează noul algoritm, numit Hummingbird - colibri cu guşă aurie - dar a fost precizat faptul că se vor sesiza îmbunătăţiri ale procesului în zona căutărilor complexe, dorindu-se a se crea un mediu în care interacţiunea utilizatorilor cu platforma să se facă în mod natural.

Specialiştii Google afirmă că Hummingbird are capacitatea să înţeleagă mai bine conceptele şi relaţiile existente între acestea, nu doar cuvinte, rezultatul fiind o interacţiunea mai naturală a utilizatorului cu motorul de căutare.
Principiul pe care este construit Hummingbird este cel al ierarhizării informaţiilor pe baza unei înţelegerii mai bune a căutărilor. total diferit de predecesorul său - Caffeine, care pleca de la ideea unei mai bune indexări a site-urilor.

Noul algoritm este deja în funcţiune de aproximativ o lună şi influenţează circa 90% din căutările pe Internet efectuate cu ajutorul Google.

Despre cât de bine va funcţiona Hummingbird, vom verifica cu toţii, tot de pe "goagăl"!

×
Subiecte în articol: Hummingbird google