x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

de Jurnalul National    |    01 Dec 2007   •   00:00
PROCESOARE. Chipul consolei PlayStation 3 a fost folosit cu succes pentru spargerea parolelor intr-un timp record, informează ediţia electronică a BBC. O parolă de opt caractere a fost descifrată cu ajutorul procesorului Cell din componenţa PS3 in numai căteva ore, această sarcină durănd, in mod normal, căteva zile. Arhitectura procesorului Cell permite efectuarea unui număr de 100 de ori mai mare de operaţii pe secundă decăt un procesor puternic Intel.


FOTO. Noile aparate foto D3 şi D300 de la Nikon sunt disponibile şi pe piaţa romănească. Ambele DSLR-uri folosesc procesor de imagine Expeed şi sunt dotate cu funcţia Live View, pe un ecran LCD VGA de 3 inchi. D3 incorporează senzorul de imagine in format FX de 12,1 megapixeli şi permite fotografierea a 9 cadre pe secundă. Modelul D300 păstrează formatul DX, are o rezoluţie de 12,3 megapixeli şi capturează 6 cadre pe secundă.


CYBER-INFRACŢIUNI. Akill este numele sub care este cunoscut un tănăr de 18 ani suspectat că ar coordona activităţi cibernetice infracţionale desfăşurate de un grup internaţional. FBI estimează că Akill controlează peste 1,3 milioane de computere din intreaga lume, pe care le-a infectat, reuşind să işi insuşească ilegal peste 25 de milioane de dolari cu ajutorul informaţiilor sustrase. Akill a fost reţinut in Noua Zeelandă şi riscă 10 ani de inchisoare, dacă va fi găsit vinovat.


MODIFICÃ...RI. Facebook a fost nevoit să işi modifice recent lansatul sistem de publicitate după ce s-a confruntat cu o serie de plăngeri venite din partea utilizatorilor, care acuzau faptul că date personale erau făcute publice fără acordul acestora. Modificările impun consimţămăntul explicit al utilizatorilor inainte ca informaţii care ii privesc să poată fi accesate
de alţi utilizatori.

×
Subiecte în articol: IT