x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

01 Iul 2008   •   00:00

1 iulie 2008



OPERATOR TRIPLE-PLAY. Pe piaţa telecom din România îşi face apariţia încă un operator triple-play. NewCom va furniza servicii triple-play (tv, internet, telefonie) sub brandul Injoy. Investiţia realizată de NewCom pînă în acest moment este de peste 25 milioane de euro. Reţeaua Injoy este prezentă în peste 35 de oraşe mari şi 100 de localităţi din ţară avînd peste 135.000 de abonaţi, ponderea cea mai mare avînd-o serviciile de internet. Pînă la sfîrşitul anului se preconizează că numărul abonaţilor va ajunge la 200.000. În decurs de un an NewCom a achiziţionat peste 50 de reţele de cartier şi operatori de cablu. (Alexandru Rădescu)

DISPUTE YAHOO!
Mai mulţi investitori importanţi ai Yahoo! au anunţat că nu sînt siguri dacă vor susţine demersul acţionarului Carl Icahn să schimbe conducerea şi preşedintele consiliului de adiministraţie, Jerry Yang. Icahn
încearcă să obţină reînceperea negocierilor de vînzare cu Microsoft şi propune nouă noi membri ai consiliului de administraţie pentru adunarea acţionarilor, programată la 1 august. Legg Mason Capital Management, al treilea deţinător instituţional la Yahoo, cu 5,24% la 31 martie, nu a luat o decizie în privinţa susţinerii lui Icahn.

SECURITATE. Un studiu realizat de IronPort arată că peste 80% dintre mesajele spam din reţeaua bot Storm fac publicitate online unor mărci farmaceutice. Acest spam este trimis de milioane de PC-uri infectate de viermele Storm prin intermediul unei multitudini de înşelătorii de inginerie socială şi exploit-uri bazate pe Web. Investigaţiile ulterioare au arătat că şabloanele de spam, adresele URL cu publicitate spam, structurile site-urilor Web, procesarea cardurilor de credit, onorarea comenzilor şi asistenţa pentru clienţi erau furnizate de o organizaţie infracţională din Rusia care conlucrează cu Storm.

×
Subiecte în articol: IT