x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

29 Iul 2008   •   00:00

29 iulie 2008



CONCURENT. Motorul de căutare Google va avea în curînd un nou rival, conceput chiar de ingineri care au lucrat pentru gigantul căutărilor pe internet. Cuil, aşa cum se numeşte noul motor de căutare în care s-au investit 33 de milioane de dolari, va începe procesarea cererilor începînd de luni, avînd pentru început un index care cuprinde 120 de miliarde de pagini web pe care le va inspecta pentru returnarea rezultatelor. Chiar dacă Google nu mai face publică dimensiunea indexului său de aproape trei ani, un post recent pe blogul companiei indică faptul că sistemul Google procesează circa un trilion de pagini web.

SPRIJIN. Al doilea mare investitor al Yahoo!, Gordon Crawford, şi-ar putea retrage sprijinul pentru conducerea executivă a companiei în cadrul adunării acţionarilor, programată pentru vineri, potrivit unor surse citate de Reuters. Decizia lui Crawford ar fi întemeiată pe eşecul tratativelor purtate de echipa managerială a Yahoo! cu Microsoft pe tema unei eventuale preluări.

CARD. Kingston Technology a lansat un nou card de memorie flash microSDHC de 8GB pentru telefoane mobile şi dispozitive digitale. Acesta poate stoca 1.500 de fişiere audio, 4.000 de imagini făcute cu o cameră de 5MP sau pînă la opt ore de material video. Formatul microSDHC este standardul predominant de memorie destinată telefoanelor mobile.

×
Subiecte în articol: IT