x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

01 Aug 2008   •   00:00

REZULTATE. Numarul clientilor Orange Romania a crescut cu 17,7%, ajungind la 10,1 milioane. In primul semestru al acestui an, veniturile operatorului au crescut cu 9% fata de perioada similara a anului trecut, la 628 de milioane de euro, potrivit unui raport financiar al grupului France Telecom.

REZULTATE. Numărul clienţilor Orange România a crescut cu 17,7%, ajungînd la 10,1 milioane. În primul semestru al acestui an, veniturile operatorului au crescut cu 9% faţă de perioada similară a anului trecut, la 628 de milioane de euro, potrivit unui raport financiar al grupului France Telecom. În al doilea trimestru, veniturile operatorului au fost de 321 de milioane de euro, faţă de 295 de milioane în intervalul aprilie-iunie 2007. Venitul mediu anual pe utilizator a fost la sfîrşitul celui de-al doilea trimestru de 124 de euro, în scădere de la 127 de euro, cît era la finele primelor trei luni. Pe segmentul internet broadband, Orange avea la sfîrşitul lui iunie 1,129 milioane de clienţi, cu 135% mai mult decît cu un an în urmă.

LAPTOPURI. Aproape 4.000 de laptopuri sînt pierdute în fiecare săptămînă pe aeroporturile din Europa. 57% dintre acestea nu vor fi niciodată revendicate, potrivit unui studiu Ponemon Institute, realizat pentru Dell. Aproape 50% dintre profesioniştii intervievaţi care lucrează în mediul mobil au declarat că păstrează pe laptopuri informaţii confidenţiale, mai mult de jumătate dintre aceştia neluîndu-şi nici o măsură pentru protecţia datelor în cazul pierderii sau al furtului. Dell şi-a extins gama de servicii ProSupport cu o serie de opţiuni care includ localizarea şi recuperarea laptopurilor, ştergerea de la distanţă a datelor sau recuperarea lor de pe un hard drive deteriorat.

Cosmote reduce tariful la roaming
Cosmote România va reduce cu pîn
ă la 50% tarifele pentru transferul de date în roaming, utilizatorii urmînd să plătească 4 euro/Mb de la 1 august. Măsura va fi aplicată în 15 dintre cele 30 de reţele partenere din Europa.

Vînzări în scădere pentru Motorola
Veniturile din vînzări ale Motorola au scăzut cu 14,5% în primul semestru, de la 18,16 miliarde de dolari la 15,53 miliarde de dolari, în condiţiile în care numărul de telefoane mobile comercializate a scăzut cu 30%, la 56,5 milioane de unităţi. Compania a reuşit să treacă pe profit în trimestrul al doilea, cu un cîştig net de 4 milioane de dolari, după pierderi de 194 milioane de dolari în primul trimestru.  Compania a vîndut, numai în perioada ianuarie-martie 2007, 45,4 milioane de telefoane mobile, cifra ajungînd la 80,9 milioane de unităţi pentru primele şase luni ale anului trecut.

×
Subiecte în articol: IT milioane