x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

02 Aug 2008   •   00:00

PROIECTOARE. BenQ a lansat doua noi modele de proiectoare din seria MP cu distanta scurta de proiectie, MP512 ST si MP522 ST.



PROIECTOARE. BenQ a lansat două noi modele de proiectoare din seria MP cu distanţă scurtă de proiecţie, MP512 ST şi MP522 ST. Modelele permit proiectarea imaginilor cu diagonale mari de la distanţe mici. MP512 ST integrează două difuzoare de 5 waţi, luminozitate de 2200 ANSI lumeni şi rata de contrast de 2500:1. Dispozitivele permit proiecţia unei imagini cu diagonală de 55 inci de la un metru distanţă.

ROAMING. Vodafone România reduce tarifele la roaming pentru China, într-o promoţie valabilă în perioada 1-31 august. Taxa de conectare va fi în acest interval de 0,75 de euro, corespunzătoare pentru Europa, în cazul opţiunii Vodafone Passport. Pentru serviciul standard de roaming, tariful pentru apeluri către România devine 0,8 euro/minut în reţele partenere şi 1,05 euro/minut în reţelele altor operatori. Utilizatorii pre paid vor plăti 0,59 euro/minut pentru apelurile primite şi 0,35 euro/SMS.

PE ROŢI. Toyota a creat prototipul unui asistent robotizat pentru transport, Winglet, care va concura deja celebrul model Segway. Dispozitivul pe două roţi este dotat cu senzori care detectează poziţia pasagerului şi fac ajustările necesare pentru a avea stabilitate. Poate atinge o viteză de 6 km pe oră, are o autonomie de 10 km, pentru o oră de încărcare a bateriei.

SECURITATE. Experţii în securitate informatică atrag atenţia asupra faptului că informaţiile confidenţiale stocate pe laptopuri, smartphone-uri sau alte dispozitive trebuie protejate cu sisteme speciale de securizare dacă posesorii lor au de gînd să meargă în China, la Jocurile Olimpice, avînd în vedere permanenta monitorizare a operatorilor telecom de către autorităţi.

×
Subiecte în articol: IT