x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget INFO

INFO

29 Ian 2007   •   00:00

Comert electronic - Vanzarile pe Internet se vor dubla

Piata produselor vandute prin intermediul comertului electronic in Romania a fost de aproximativ 60-80 de milioane de euro in 2006, valoare care s-ar putea dubla in acest an, potrivit reprezentantilor firmelor de profil, citati de Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Diverta Online, in 2006, vanzarile romanesti pe internet s-au ridicat la 60 de milioane de euro, iar pentru 2007 se preconizeaza cel putin o dublare a acestei cifre.

Reprezentantii companiei Domo se asteapta in 2007 la o crestere semnificativa a vanzarilor prin intermediul magazinului virtual. Madalin Matica, directorul general Dot Commerce, estimeaza ca anul 2007 ar putea aduce o crestere de circa 60% la vanzarile de electronice, electrocasnice si IT&C. Potrivit acestuia, cele mai bine vandute produse sunt cele din gama IT&C, urmate de produsele electronice, electrocasnice, carti si papetarie. Matica estimeaza valoarea vanzarilor de electronice, electrocasnice si IT&C realizate prin internet utilizand sistemele de plata cu carduri de credit sau debit online la circa sase milioane de euro in 2006.

WEB - Google pune cartile pe harta
Google isi va conecta biblioteca online la serviciul de cartografie, pentru ca internautii sa poata utiliza in mod direct planurile unor orase citate in cartile online. Google intentioneaza "sa animeze informatia statica" prezenta in cartile convertite in format digital cu ajutorul serviciului Google Maps, au explicat reprezentantii companiei. Ideea este de a crea un link pentru fiecare loc citat intr-o carte. Au fost dotate deja cu astfel de link-uri "Ocolul Pamantului in 80 de zile", "Razboi si pace", "Calatoriile lui Marco Polo".

INEDIT - Viata de vanzare pe net
Nicael Holt, un australian de 24 de ani, si-a scos la vanzare viata pe eBay. Concret, el si-a vandut la licitatie numele, numarul de telefon, hainele, calculatorul, plansa de surf, fotografiile din copilarie si chiar o poveste de dragoste ratata pentru mai putin de 6.000 de dolari. Cumparatorul nu a putut obtine si identitatea legala a lui Nicael Holt, care isi pastreaza pasaportul si drepturile de mostenire, dar devine proprietarul a tot ceea ce detine acesta.

Companii - Asesoft imprumuta 1,5 milioane de euro
Actionarii Asesoft International au hotarat majorarea unei linii de credit de la BCR pana la nivelul sumei de 5,25 milioane de lei (1,55 milioane de euro) si prelungirea acordului de garantare pentru contractul de credit incheiat cu BCR Ploiesti, pana in octombrie 2009. Divizia de distributie a grupului a realizat in 2006 o cifra de afaceri de 72,2 milioane de dolari, in crestere cu 51% fata de anul anterior, si estimeaza pentru acest an un volum al afacerilor de 95 de milioane de dolari.

Microsoft - Vista, sub atac
Rivalii Microsoft au avertizat ca noul sistem de operare, Windows Vista, va perpetua practicile considerate ilegale in Uniunea Europeana inca de acum trei ani. Din grupul reclamant fac parte IBM, Sun Microsystems, Adobe, Oracle, RealNetworks, Red Hat, Linspire si Opera. Varianta pentru utilizatori individuali a lui Vista va fi lansata in Europa in cursul saptamanii viitoare.

Paris hilton - Goala pe Internet
Noi imagini cu starleta Paris Hilton in ipostaze erotice au fost postate pe internet, la adresa parisexposed.com. Mostenitoarea lantului hotelier Hilton apare topless la bordul unui iaht in timp ce se saruta cu o bruneta sau cand iese dintr-o cada plina de spuma. Hilton incearca sa blocheze pe cale legala site-ul care prezinta imaginile.
×
Subiecte în articol: IT milioane