x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget INFO

INFO

28 Dec 2006   •   00:00

Securitatea Vista. Expertii Microsoft au identificat o problema de securitate la Windows Vista. Compania a confirmat astfel informatiile anuntate initial de entitati independente, dar a subliniat ca inca nu au fost create programe care sa profite de acest defect de securitate. Astfel, un utilizator cu privilegii standard poate avea acces la instrumente si setari dintr-o retea fara aprobarea administratorului. Mike Reavey, managerul de operatiuni de la Microsoft Security Response Center, a aratat ca evolutia defectului a fost monitorizata atent in timpul Sarbatorii de Craciun.

Mariaj online. Pe site-ul Noi2 s-a inregistrat prima cerere in casatorie online. Gelu Dobre a cerut-o in casatorie pe iubita sa, Mihaela Mares, prin intermediul unor bannere si unei pagini web speciale. Noi2 a oferit 1 milion de afisari ale bannerului si a gazduit pagina prin care Gelu isi exprima sentimentele fata de iubita sa. Dupa nasterea primului copil al unui cuplu cunoscut pe un site romanesc de matrimoniale in cursul anului trecut, aceasta cerere in casatorie este a doua premiera inregistrata de site-ul de matrimoniale.

Design taiwanez. Producatorii de computere din Taiwan se transforma, treptat, din simpli fabricanti de componente electronice, pe baza unor contracte, in adevarati designeri, cu idei inovatoare. Companiile Dell, HP, Nokia sau Motorola apeleaza la firme locale, precum Quanta Computer si Asustek Computer, care sa preia nu numai responsabilitatea productiei propriu-zise a celor mai recente gadget-uri, ci si a designului acestora.

MOBIL. Un nou tip de telefon mobil va permite utilizatorilor sa fie la curent cu activitatile in care sunt implicati prietenii sau colegii. Dezvoltat la Universitatea din Melbourne, sistemul ofera posibilitatea organizarii contactelor pe categorii. Prin intermediul unui icon colorat utilizatorul poate alege unul din cele sase mesaje care sugereaza cat de potrivit este momentul pentru a fi contactat: vacanta, social, conduc, timp liber, dorm, munca. (Mihai Manole)

Daune. O serie de cutremure produse in largul coastelor taiwaneze au afectat telecomunicatiile pe continentul asiatic. Sase cabluri submarine au fost afectate de seisme, sustine un furnizor sud-coreean de telefonie si internet. Viteza serviciilor de internet a fost redusa, transferul de date s-a injumatatit si o serie de tranzactii financiare au fost impiedicate. Nu se pune problema unei intreruperi complete, datorita liniilor alternative de legatura. (Mihai Manole)

×
Subiecte în articol: IT