x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget INFO

INFO

16 Dec 2006   •   00:00

Notebook. Dell a lansat versiunea optimizata a sistemului XPS M1710, noul produs fiind primul notebook Dell care incorporeaza tehnologia Blu-ray Disc. Notebook-ul este echipat cu procesor Intel Core 2 Duo (2,33 GHz, cache L2 de 4MB si FSB de 667 MHz), placa video NVDIA (cu memorie dedicata de 512 MB) si Hard drive SATA de pana la 160 GB. Tehnologia Blu-ray Disc ofera beneficii semnificative pentru utilizatorii care isi doresc continut de inalta definitie si capacitate extinsa de stocare, 50 GB, de peste cinci ori mai mult decat un DVD dual layer. (Alexandru Radescu)

MP3 player. Samsung a lansat un nou model de mp3 player, YP-K5 (foto), cu boxe integrate, de tip slide-out. Pe acest player pot rula fisiere in format MP3, WMA, ASF, Ogg, precum si JPEG si se poate asculta si muzica de la radio (FM-tuner). Dotat cu programul copy-security WMDRM (Windows Media Digital Rights), modelul YP-K5 va ofera acces la site-uri pentru a descarca muzica. Modelul cantareste 106 grame, capacitatile de memorie sunt de la 1 GB la 4 GB, iar bateria reincarcabila are o durata de viata de 30 ore. (Alexandru Radescu)

Bloguri. Explozia blogurilor va ajunge la apogeu in primul semestru din 2007, pentru ca deja unii autori tind sa renunte sa mai scrie, a estimat compania americana de cercetare Gartner intr-un studiu in care prezinta principalele zece tendinte ale mijloacelor de informare pe 2007. In plus, compania apreciaza ca, pana in 2010, 60% din populatia lumii va avea telefoane mobile care va putea fi urmarite prin internet, din cauza exigentelor sporite legate de securitatea nationala, dar si ca urmare a ofertelor comerciale care ii vor face pe utilizatori sa isi uite reticentele fata de protectia vietii private.

×
Subiecte în articol: IT