x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

14 Apr 2007   •   00:00
Info
TOPUL SPAM-URILOR. Ultimul raport al companiei de securitate informatica Sophos prezinta SUA drept lider incontestabil pentru primul trimestru al anului in curs in topul tarilor expeditoare de spam-uri, cu un procent de 19,8% din total, urmate de China, cu 7,5%, si, surprinzator, Polonia, cu 7,4%. In aceeasi perioada a anului trecut Polonia era responsabila pentru numai 3,8% din spamuri, cresterea fiind foarte ingrijoratoare.

SITE EDUCATIONAL. Un site cu informatii despre dependenta de alcool sau droguri – educatie si prevenire, tratament, politici si cercetare – s-a deschis pentru cercetatorii europeni care activeaza in domeniu, a anuntat vineri Agentia Nationala Antidrog (ANA). Portalul (www.addictionsinfo.eu.), sustinut de Comisia Europeana, ofera utilizatorilor acces gratuit la aproximativ o mie de surse de internet de inalta calitate, cu privire la alcool, droguri si dependenta din 35 de tari europene, serviciul fiind disponibil in 17 limbi europene.

PUBLICITATE IN SPATIU. Un congresmen american a propus sa i se permita de catre NASA sa vanda suport publicitar in spatiul cosmic, o initiativa destinata sa furnizeze fonduri si sa promoveze imaginea agentiei. "Publicitatea in spatiu ar putea fi un mod prin care agentia sa devina mai cunoscuta publicului American" si sa obtina beneficii financiare, a explicat reprezenantul republican Ken Calvert, vicepresedintele unei subcomisii pentru Stiinta din cadrul Camerei.

UTILIZATORI INTERNET. Numarul utilizatorilor de Internet din Romania s-a apropiat de 5 milioane, astfel ca rata de penetrare este de aproximativ 23%, cea mai scazuta insa din UE, potrivit InternetWorldStats. In luna martie, numarul utilizatorilor de internet a ajuns la 4,94 milioane, respectiv 23,4% din totalul populatiei. Comparativ cu anul 2000, numarul utilizatorilor de internet a crescut cu 517,5%, Romania ocupand locul doi in UE la nivelul ratei de crestere.

×
Subiecte în articol: IT