x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info

Info

28 Iul 2007   •   00:00

TENTAŢIE. Un şofer polonez de autobuz a trimis 38.000 de SMS-uri de pe mobilul companiei la care lucra, in incercarea de a căştiga un premiu de 17.600 de lire la jackpot. Doar că această aventură s-a soldat cu factură de 16.000 de lire. In urma concursului incheiat la 30 iunie, şoferul s-a ales doar cu pierderea locului de muncă. Leszek Wojcik a trimis in medie 1.200 de mesaje text pe zi, fiecare costănd 0,63 euro.

PREFERINŢE. Europenii şi americanii au preferinţe diferite atunci cănd vine vorba despre utilizarea mobilului in scopul aflării de informaţii din diverse domenii. Conform datelor oferite de M:Metrics, in perioada martie-mai a acestui an, aproape 10 milioane de americani au verificat cum va fi vremea de pe telefoanele mobile, in timp ce 7,1 milioane de europeni au accesat informaţii sportive de pe celulare. Acestea sunt domeniile din topul preferinţelor celor două categorii de utilizatori de mobile.

INAUGURARE. NASA a fost "gazda" primului zbor al modelului X-48B de la Boeing, la conceperea căruia a colaborat. Cu o lungime de 6,4 metri, căntărind aproape 250 kg, aparatul controlat prin telecomandă s-a inălţat pe parcursul zborului, care a durat 31 de minute, pănă la altitudinea de 2.286 de metri.

ACUZAŢII. Uniunea Europeană acuză Intel că abuzează de monopolul său, impiedicăndu-i pe rivalii de la AMD să işi atragă noi clienţi. Aceştia pretind că Intel a oferit numeroase rabaturi producătorilor de computere in schimbul cumpărării procesoarelor Intel, că au plătit unii producători pentru a-i deter-mina să amăne sau să anuleze unele linii de producţie ce foloseau procesoare AMD şi au văndut la subpreţ pentru a-şi face loc pe anumite segmente de piaţă. Intel este in atenţia organismelor europene incă din 2001, ca urmare a plăngerilor venite din partea AMD şi a producătorilor de computere.

×
Subiecte în articol: IT