x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info high-tech 14 iulie 2007

Info high-tech 14 iulie 2007

de Alexandru Radescu    |    14 Iul 2007   •   00:00

SERVER. Fujitsu Siemens a lansat un server pentru mediul SOHO ("small office and home office") cu un consum redus de energie. La capacitate maximă, echipat cu un procesor Dual-Core Intel Xeon UP, consumul maxim este de 163 watti. Modelul consumă cu 40% mai puţină energie decăt celelalte servere tower şi produce un zgomot de 28 de decibeli (dB) cănd este in repaus şi 31 dB cănd este in funcţiune.

Â

HARDWARE. Gigabyte a lansat acceleratorul grafic GV-RX26T256H, bazat pe tehnologia de procesare pe 65 nanometri incorporată in arhitectura noii serii ATI Radeon HD 2000. Foloseşte tehnologii vizuale avansate, cum ar fi Shader Model 4.0 şi Microsoft DirectX 10, pentru a oferi efecte detaliate (dynamic lighting şi weather) care contribuie la imbunătăţirea nivelului de realism din jocuri. Cu tehnologia Avivo HD, aceeleratorul grafic oferă procesare video HD (high-quality).

Â

OPTIMIZARE PENTRU YOUTUBE. LG şi YouTube au semnat un parteneriat prin care utilizatorii terminalelor produse de gigantul coreean să poată accesa direct producţiile de sub sloganul "Broadcast Yourself". Pentru a adapta terminalele la aceste funcţii, LG va aplica o nouă interfaţă, celularele optimizate urmănd a fi disponibile la nivel mondial la sfărşitul acestui an. Primul anunţ referitor la furnizarea unor servicii Google preinstalate pe terminalele producătorului sud-coreean a avut loc in martie 2007. Terminalul KS10 oferă acces direct la Google search, Gmail şi Maps.

Â

PARTENERIAT. Dell şi Intel au lansat un site destinat companiilor de mici dimensiuni cu scopul de a oferi asistenţă in alegerea de soluţii tehnologice potrivite pentru a face faţă provocărilor cu care se confruntă acest segment de afaceri. Disponibil deocamdată pentru Marea Britanie, Franţa şi Germania, oferă o gamă de resurse pentru clienţii care intenţionează să facă o investiţie in echipamente şi soluţii tehnologice. Pe site sunt şi pachetele tematice: Getting Started (Iniţiere), Accidental Damage Support (suport in caz de defecţiuni cauzate de accident), Secure Your Data şi Improve Your PC Skills (Imbunătăţirea abilităţilor de utilizare a PC-ului).

Â

×
Subiecte în articol: high-tech