x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info IT 23 iulie 2007

Info IT 23 iulie 2007

23 Iul 2007   •   00:00
TEHNOLOGIE. Chirurgii britanici folosesc un robot pentru realizare operaţiilor complicate de inimă. Un braţ robotizat este folosit pentru ghidarea unor fire subţiri de-a lungul vaselor de sănge spre inimă, reducănd riscurile pentru pacienţi şi mărind numărul de proceduri care pot fi executate. Sunt patru astfel de roboţi in lume, peste 20 de pacienţi fiind deja operaţi cu ajutorul acestei tehnologii. Chirurgii controlează dispozitivul printr-un joystick pe o consolă, pentru o poziţionare corectă, in viitor preconizăndu-se că roboţii vor fi programaţi să execute automat procedura.


COMPETIŢIE. Săptămăna aceasta va avea loc una din, probabil, ultimele partide de poker intre un om şi computer in care maşina mai poate fi invinsă. Campionul mondial al acestui joc, Phil Laak, va participa impreună cu partenerul său Ali Eslami la un concurs de două zile impotriva unui computer programat de specialiştii Universităţii Alberta, Canada, aceiaşi care in urmă cu doar căteva zile au rezolvat cea mai complicată problemă de pănă acum, jucătorul invincibil de dame.


EXTINDERE. Cosmote a anunţat că şi-a extins acoperirea GSM in toate cele 42 de staţii de metrou din Bucureşti. In prezent, reţeaua Cosmote acoperă aproape 97% din populaţia Romăniei şi 84% din teritoriul ţării, pănă la sfărşitul anului acest ultim indicator urmănd să crească la 87%.

×
Subiecte în articol: IT