x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Info IT 26 iulie 2007

Info IT 26 iulie 2007

26 Iul 2007   •   00:00

PROGRAM. Romănia ar putea fi inclusă anul acesta in programul "Global Libraries" al fundaţiei "Bill şi Melinda Gates". Negocierile pentru incheierea unui acord intre Ministerul Culturii şi Cultelor şi reprezentanţii fundaţiei sunt avansate, detaliile negocierii nefiind făcute publice. Programul vizează informatizarea bilbliotecilor publice şi face parte dintr-o iniţiativă mai amplă, "Global Libraries Initiative", care se derulează deja in Mexic, Chile, Letonia şi Lituania. Etapele programului constau in instalarea de software, crearea infrastructurii şi pregătirea personalului de specialitate.

IPHONE. AT&T, operatorul care deţine exclusivitatea in comercializarea iPhone, şi-a publicat rezultatele financiare de pe ultimul trimestru, dar refuză să publice numărul aparatelor văndute pănă in prezent. In primele două zile de la lansare, AT&T activase, potrivit propriilor declaraţii, 146.000 de iPhone-uri. Temerile că vănzările au incetinit au provocat o scădere a cotaţiei acţiunilor operatorului, dar şi ale Apple.

ROAMING. De la 30 august, Cosmote va reduce tarifele la roaming la nivelul impus de UE , preţul pentru apeluri către statele din UE fiind de 0,49 euro/min, iar pentru cele primite - 0,24 euro/min, la care se adaugă TVA. Orange va aplica noile tarife de roaming de la 25 august. Vodafone le va aplica de la 29 august, tariful său fiind de 0,48 euro pentru apeluri efectuate către state membre UE.

×
Subiecte în articol: IT