x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Intel a lansat noile procesoare Xeon 5500

Intel a lansat noile procesoare Xeon 5500

de Cristian Ionescu    |    31 Mar 2009   •   00:00

Intel a lansat 17 procesoare din gama enterprise, reprezentând seria Xeon 5500.



Potrivit companiei, lansarea acestora, ca importanţă se poate asemăna cu cea a procesoarelor de server Intel Pentium Pro, în urmă cu aproape 15 ani. Noile cipuri din segmentul enterprise se adaptează la niveluri specificate de consum energetic, tranzacţii rapide în centre de date şi căutări în baze de date. Acestea vor juca un rol important şi în descoperirile ştiinţifice, oferind mare eficienţă energetică pentru costuri reduse de electricitate.

Seria de procesoare Xeon 5500, cu nume de cod anterior "Nehalem-EP," integrează  mai multe tehnologii care îmbunătăţesc radical viteza şi flexibilitatea sistemului, printre care:  Turbo Boost,  Hyper-Threading, power gate-uri integrate.           

NOI COMPONENTE
De asemenea, Intel anunţă că va lansa pe piaţă noi plăci de bază pentru servere cu un număr mai mare de componente integrate. Compania lansează pe piaţă si controller-ul Intel 82599 10 Gigabit Ethernet Controller cu tehnologie de virtualizare avansată şi suport pentru utilizarea standardizată a reţelei.

Produsul este optimizat pentru a susţine lăţimea de bandă superioară a platformelor bazate pe procesoare Intel Xeon 5500, care oferă flux de date I/O îmbunătăţit cu peste 150% faţă de generaţia anterioară de servere. 

Pentru aplicaţii server, frecvenţa procesoarelor ajunge până la 2,93 GHz cu viteze de memorie DDR3 de până la 1333 MHz şi un consum de energie între 60 şi 95 Waţi. În anumite condiţii, Tehnologia Intel Turbo Boost poate oferi frecvenţe de operare de până la 3,33 GHz, în funcţie de configuraţia sistemului şi de procesor.

Frecvenţele staţiilor de lucru merg până la 3,20 GHz, cu niveluri ale consumului de energie de 130 watts şi până la 3,46GHz folosind Tehnologia Intel Turbo Boost, în funcţie de sarcinile de lucru şi mediu. Fiecare procesor conţine până la 8MB cache Level 3.

În România, sisteme bazate pe noile procesoare Intel pentru servere sunt disponibile începând de astăzi în ofertele mai multor producători.

×
Subiecte în articol: IT intel