x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Interconectare - ANRC are 17 procese

Interconectare - ANRC are 17 procese

de Cristian Ionita    |    14 Dec 2006   •   00:00

In contextul disputei generate de tarifele de interconectare, ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy, considera ca este necesara o relaxare a cadrului de reglementare pe piata telefoniei fixe in 2007 si mentinerea tendintelor europene de reducere a tarifelor de interconectare.

"Eu am insistat pe cresterea competitiei. In ceea ce priveste telefonia fixa, in 2007 s-ar impune masuri de relaxare a cadrului de reglementare, intrucat 20% din piata este asigurata de operatorii alternativi. In privinta telefoniei mobile, cred ca ar trebui sa urmarim trendul european de scadere a tarifelor de interconectare", ne-a declarat ministrul.

Toti marii operatori de telefonie au dat in judecata Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC), pe rol fiind nu mai putin de 17 procese. Miza se ridica la cateva zeci de milioane de euro, bani care trec din buzunarul celor care vorbesc la telefonul mobil sau fix in vistieria unui operator sau altuia. Dan Nica, vicepresedintele Comisiei IT&C a Camerei Deputatilor (si fostul ministru al Comunicatiilor), a intervenit ieri impotriva ANRC, acuzand institutia de "lipsa de obiectivitate si predictibilitate". Nica a anuntat ca va fi dezbatut un proiect de lege pentru trecerea ANRC sub controlul Parlamentului.

×
Subiecte în articol: IT