x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Internet - Filme legal, pe retele P2P

Internet - Filme legal, pe retele P2P

de Alexandru Radescu    |    02 Feb 2006   •   00:00
Internet - Filme legal, pe retele P2P

Warner Bros va oferi in Europa filme prin retele peer-to-peer. Fara a oferi detalii despre costul descarcarii unui film, distribuitorul international spera sa mai reduca din pierderile provocate de piraterie.

Succesul vanzarilor legale de muzica pe internet (prin servicii gen iTunes) a determinat casele producatoare din domeniu sa se gandeasca si la o alternativa pentru filme, in ideea de a mai reduce din pierderile provocate de pirateria software. Primul pas important pe continentul european il face Warner Bros, care va distribui filme pe internet, printr-o retea peer-to-peer. De luna urmatoare, acest serviciu (In2Movies) va fi disponibil in Germania, Austria si Elvetia. Tehnologia este furnizata de gigantul media Bertelsmann (implicat si in dezvoltarea motorului de cautare european Quaero). Potrivit BBC, filmele vor fi disponibile pentru download simultan cu aparitia lor pe DVD-uri. In ceea ce priveste decisivul (poate) aspect financiar, Warner Bros nu a facut nici un anunt. Conform unor date prezentate de Warner Bros, in prima jumatate a anului 2005, 1,7 milioane de internauti din Germania au descarcat ilegal 11,9 milioane de filme.

RASPANDIRE. Experienta europeana cu acest serviciu ar determina "exportul" sau catre SUA, spun oficialii Warner Bros, companiile furnizoare putand fi Amazon sau Best Buy.

"Nu stim potentialul pietei din Statele Unite pentru acest gen de serviciu", a declarat pentru CNet Ron Sanders, presedintele Warner Home Video. In ceea ce priveste distribuirea legala de material video prin internet, serviciul lansat anul trecut de Apple a dat incredere mai multor studiouri. Dar daca Apple distribuie fisierele video in format MPEG 4, pentru filmele oferite de Warner Bros prin P2P va fi formatul Microsoft. Printre primele filme disponibile: "Batman Begins", "Harry Potter and the Goblet of Fire", dar vor fi si seriale de televiziune.

EXPERIMENT
"Nu stim potentialul pietei din Statele Unite pentru acest gen de serviciu, dar, daca va avea succes in Europa, il vom aduce si americanilor" - Ron Sanders , presedintele Warner Home Video

×
Subiecte în articol: IT filme warner warner bros