x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Iphone 5 ar putea fi lansat marţi

Iphone 5 ar putea fi lansat marţi

28 Sep 2011   •   12:06

Apple ar putea prezenta marti (4 octombrie), cel de-al cincilea model iPhone, de la care se asteapta un ecran mai mare, o mai buna calitate a semnalului si alte imbunatatiri fata de actualul model, transmite Reuters.

Apple a invitat presa la un "eveniment special" organizat marti la sediul central din Cupertino, California, denumit "Let's talk iPhone" ("Sa vorbim despre iPhone" - n.r.).

Locul ales de companie este neobisnuit, deoarece Apple organizeaza de obicei lansarile de produse intr-una dintre uriasele sali de conferinta din San Francisco. Invitatia nu ofera alte detalii, iar reprezentantii companiei au refuzat sa dea alte informatii.

"Este iPhone 5", comenteaza analistul ThinkEquity Mark McKechnie, referindu-se la evenimentul de pe 4 octombrie.

Noul iPhone va fi primul produs important lansat dupa preluarea postului de director general de catre Tim Cook, dupa ce Steve Jobs a demisionat in luna august. Nu este clar daca Jobs, care a preluat pozitia de presedinte al Consiliului de Administratie, va fi prezent la eveniment.

Analistii anticipeaza ca cel de-al cincilea iPhone va avea un ecran mai mare, procesor cu doua nuclee si o mai buna integrare cu serviciile de remote computing (cloud). Alte imbunatatiri ar putea fi o antena mai buna pentru o calitate mai ridicata a semnalului si o camera foto/video de 8 megapixeli, a declarat in august pentru Reuters o sursa apropiata situatiei.

Noul model va fi produs de Hon Hai Precision Industries (Foxconn) si Pegatron Corp, din Taiwan. Apple le-a transmis fabricilor sa se pregateasca pentru a produce un total de 45 milioane de unitati, potrivit aceleiasi surse.

Apple a lansat iPhone 4 in iunie 2010 in variante de 16GB si 32GB de culoare neagra, adaugand in aprilie 2011 modele de culoare alba.

Apple a vandut 20,34 milioane de iPhone-uri in trimestrul al treilea fiscal, incheiat pe 25 iunie, devenind cel mai mare producator de smartphone-uri din lume.

Unii analisti anticipeaza ca Apple va lansa, odata cu urmatoarea generatie iPhone, si o noua varianta a modelului actual.

×