x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget iPhone 5, din septembrie. iPad 2 ajunge oficial în România.

iPhone 5, din septembrie. iPad 2 ajunge oficial în România.

22 Iun 2011   •   16:50

Apple pregateste pentru luna septembrie lansarea unui nou iPhone, care va avea un procesor mai puternic si o camera foto/video mai avansata, au declarat pentru Bloomberg doua surse apropiate situatiei.

Telefonul va fi echipat cu procesorul A5 de pe iPad 2, si cu o camera de 8MP, fata de cea de 5MP de pe iPhone 4, au afirmat persoanele citate. iPhone-ul este cel mai bine vandut produs al Apple, generand jumatate din venituri trimestrul trecut.

Un cip mai rapid va permite procesarea mai accelerata a datelor si va consolida pozitia iPhone pe piata in raport cu smartphone-urile rivale lansate de companii precum Samsung si HTC pe platforma software Android a Google.

Noul iPhone va rula sistemul de operare iOS 5 prezentat recent de companie la o conferinta cu dezvoltatorii de software. Sistemul are functii imbunatatite de mesagerie si photo-sharing si poate rula pe toate gadget-urile mobile ale Apple, a spus una dintre surse.

Reprezentantii Apple au refuzat sa comenteze informatiile.

Pana atunci insa, piata romaneasca se pregateste de comercializarea oficiala a tabletei iPad 2, incepand din 24 iunie. Tableta iPad 2 va fi lansata oficial in magazinele din Romania vineri, urmand sa fie disponibila in centrele Apple Premium Reseller si ale partenerilor de retail, a anuntat azi Apcom, distribuitorul exclusiv pe piata locala a produselor companiei americane.In ciuda acestei situatii, iPad 2 se vinde de ceva vreme in Romania, preturile de retail variind intre 2000 si 4000 de lei.

×
Subiecte în articol: Apple ipad 2 iphone 5