x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget iPhone 5: primii cumpărători, primele probleme

iPhone 5: primii cumpărători, primele probleme

de Alexandru Radescu    |    23 Sep 2012   •   16:15
iPhone 5: primii cumpărători, primele probleme

Din Australia pana in SUA si din Japonia in Germania, primii cumparatori de iPhone 5 s-au aliniat la deja celebrele cozi in fata magazinelor si s-au lasat fotografiati de reporterii agentiilor de presa, sau de telefoanele mobile ale tovarasilor de asteptare stradala, imediat ce ieseau, triumfal, cu acest smartphone “iconic'. Al saselea iPhone produs de Apple a trecut prin primul week-end de “viata', estimarile analistilor de piata mergand pana la 5 milioane unitati (ComScore). Oricum, primul record stabilit de iPhone 5 este reprezentat de cele doua milioane precomenzi, in 24 de ore, ceea ce ar reprezenta dublu fata de startul pre-comenzilor la iPhone 4S.

Lansarea globala pentru iPhone 5 (pe primele opt piete), a fost insa umbrita de doua probleme. In primul rand, noul serviciu de harti (Apple Maps) disponibil odata cu iOS 6. In toiul “razboiului' cu Google, cei de la Apple au exclus din ecosistemul lor Google Maps, serviciul in a carui dezvoltare au fost investite, in timp, miliarde de dolari. Din pacate insa, Apple Maps este un dezastru, devenind un subiect de ironii pe tot globul. De acest moment s-a folosit insa Nokia pentru a-si promova propriul serviciu (Nokia Maps).

O alta situatie penibila pentru Apple a venit de la un hacker american, Grant Paul. Acesta a postat ieri pe contul sau de Twitter mai multe capturi foto in care arata ca a “spart' sistemul de operare iOS 6 instalat pe iPhone 5 (jailbreaking).

"Am inceput sa lucrez (la sistemul de operare, n.r.) in ziua de dinaintea lansarii iPhone 5 si am reusit jailbreak-ul iOS 6 pe iPhone 4S in cateva ore. Dupa ce am pus mana pe un iPhone 5 a fost chiar si mai usor. A fost nevoie de numai jumatate de ora", a afirmat hackerul Grant Paul intr-un email pentru AllTHingsDigital.

La liber, iPhone 5 are preturi cuprinse intre 649 dolari sI 849 dolari, preturi pentru piata din SUA. In ceea ce priveste Europa: iPhone 5 vine in Marea Britanie de la 660 euro, in Franta sI Germania de la 679 euro. Din 28 septembrie, iPhone 5 intra la vanzare pe alte 22 de piete, dar Romania mai are de asteptat.

×