x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget iPhone “traduce” plânsul bebeluşilor

iPhone “traduce” plânsul bebeluşilor

de Irina Cristea    |    21 Ian 2010   •   00:00
iPhone “traduce” plânsul bebeluşilor

Pentru ca părinţii să nu se mai dea de ceasul morţii când nu înţeleg de ce plânge bebeluşul, o aplicaţie pentru iPhone poate să le “traducă” înţelesul ţipetelor, scrie The Telegraph.



0-111874-crytranslatori_phone.jpgSoftul “Cry Translator” costă 20 de euro, se descarcă din App Store iar creatorii îl laudă că are o rată de succes de 96%.

Cu ajutorul microfonului încorporat în telefon, aplicaţia primeşte sunetul, îl analizează iar pe ecran apare informaţia despre motivul pentru care bebeluşul în cauză zbiară neconsolat.

Specialiştii IT s-au ghidat după cercetările unui pediatru spaniol, care a identificat cinci tipuri distincte de plâns la sugarii mici: de foame, de oboseală, de stres, de nervi şi de ... plictiseală.
“Nu săriţi în sus de bucurie!”, îi avertizează experţii în creşterea copilului pe părinţii fericiţi că noua aplicaţie le poate îmbunătăţi viaţa şi, mai ales, programul de somn.

Vocile critice spun că, având la dispoziţie o astfel de tehnologie, femeile nu-şi vor mai pune la bătaie instinctul matern şi, eventual, experienţa pentru a decoda mesajul transmis de bebeluşi.

“Procesul în care o mamă învaţă să înţeleagă plânsul copilului ei întăreşte legătura dintre ei şi formează o bază solidă pentru buna comunicare”, spun experţii citaţi de publicaţia britanică.


×
Subiecte în articol: redactie