x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Israelieni “hackeriţi” de saudiţi

Israelieni “hackeriţi” de saudiţi

03 Ian 2012   •   15:02

Un hacker saudit a afirmat ca a postat pe Internet detaliile cardurilor bancare a 400.000 de israelieni, societatile bancare mentionand insa ca doar 14.000 de persoane au fost afectate de aceasta infractiune informatica, potrivit AFP, citat de Mediafax.

"Salut, sunt 0xOmar apartinand grupului-xp, cel mai mare grup de hackeri wahhabiti (grup religios ce interpreteaza intr-un mod riguros islamismul) din Arabia Saudita", a specificat hackerul in comunicat. "Suntem hackeri sauditi anonimi. Am decis sa facem publica prima parte a datelor noastre despre Israel", adauga el.

In comunicat se gaseau link-uri spre alte pagini de Internet, ce contineau datele unor carduri bancare israeliene si a unor carduri folosite la cumparaturi de pe site-uri "ale evreilor" utilizate pentru a face donatii "rabinilor sionisti israelieni".


Israel David, presedintele grupului Israel Credit Cards-Cal Ltd., a confirmat tentativa asupra securitatii bancare dar afirma ca in urma verificarilor, doar 14.000 dintre cardurile de credit postate online erau valide. "Aceste carduri au fost scoase din sistem", a declarat acesta, marti dimineata, pentru un post de televiziune privat.

Presedintele Isracard, Dov Kotler, a declarat la randul sau ca nu a fost un atac asupra securitatii informatice a societatilor emitente de carduri si a bancilor.

"Este vorba despre un atac asupra unor site-uri de Internet din Israel", a mentinonat acesta, adaugand ca nu este un atac major in conditiile in care sapte milioane de carduri sunt emise in Israel.

"Suntem stapani pe situatie", a declarat Dov Kotler.

×
Subiecte în articol: hackeri sauditi carduri israel