x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Istorie: un miliard de utilizatori pentru Google.

Istorie: un miliard de utilizatori pentru Google.

22 Iun 2011   •   16:30

Google a devenit prima companie din online care a atras intr-o luna peste un miliard de utilizatori unici, potrivit datelor aferente lunii mai ale firmei de analiza a pietei comScore, relateaza Wall Street Journal.

In decurs de un an, numarul de vizitatori ai Google intr-un interval de o luna a crescut cu 8,4%, la peste un miliard.

In aceeasi perioada, Microsoft s-a mentinut pe pozitia a doua, cu 905 milioane de utilizatori, in crestere cu 15%. Numarul vizitatorilor Facebook a avansat in luna mai cu 30%, la 714 milioane. Yahoo! a atras in aceeasi perioada 689 milioane de vizitatori, in crestere cu 10,8% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, compania fiind devansata de Facebook in octombrie.

Estimarile comScore se bazeaza pe un esantion mondial de doua milioane de internauti, metoda fiind similara calcularii ratingurilor de televiziune de catre compania Nielsen.

Un purtator de cuvant al Google a refuzat sa comenteze.

ComScore a inceput sa masoare traficul de vizitatori ai site-urilor de Internet la inceputul lui 2006, cand Google avea circa 496 de vizitatori unici pe luna. La momentul respectiv, Microsoft, cu motorul sau de cautare MSN si site-urile de continut, se afla pe primul loc, cu 539 milioane de utilizatori.

×