x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget IT - Stirile zilei

IT - Stirile zilei

16 Mar 2004   •   00:00
Robotul-omida

In Anglia a fost creat un robot care seamana si care se misca aidoma unei omizi. Robotul Flexibot a fost conceput pentru a ajuta persoane cu handicap. Inventia poate apuca diverse lucruri de pe un perete si chiar de pe tavan. Este prevazut cu trei pivoti care ii permit sa se miste printre diverse obstacole, si cu un fel de mana cu trei degete cu care apuca obiectele, pe care ulterior le va aduce stapanului.

Sprijin pentru studenti

Asociatiile sudentilor din Politehnica si ASE au incheiat un parteneriat cu operatorul de telefonie mobila Zapp. Studentii vor primi informatii despre oportunitatile de angajare si ultimele tendinte tehnologice in industria telecomunicatiilor. Politehnistii au aflat deja cateva lucruri despre oferta targului de locuri de munca JobShop 2004, ce va avea loc in perioada 22-25 martie.

Sifilis prin Internet

Ultima acuza adusa Internetului, provine din randurile stramte ale comunitatii de homosexuali. Inmultirea cazurilor de sifilis in randul "comunitatii gay" este rezultatul alegerilor de parteneri prin intermediul net-ului. Conform unui studiu prezentat recent de Departamentul pentru Sanatate publica al orasului american Los Angeles, in perioada 1999 - 2003 procentul homosexualilor infestati cu sifilis a crescut de la 5% la 60%.

IT in mapa Guvernului

Ieri a avut loc la sediul Ministerului Comunicatiilor a cincea reuniune a Grupului pentru Promovarea Tehnologiei Informatiei, prezidata de premierul Adrian Nastase (foto). Grupul, care este format din 6 ministri, aproba si coordoneaza proiectele IT mai mari de 100.000 euro si stabileste directiile strategice pentru institutiile publice si companiile la care statul este actionar majoritar.

Noi servere Intel de la IBM

IBM a anuntat doua noi servere Intel care includ functii inovative, ce ajuta la reducerea costului de proprietate pentru serverele "entry-level". Noile sisteme eServer xSeries 206 si xSeries 306 includ noile hard discuri "simpleswap Serial ATA". In plus, au incluse functii de management integrat si protectie a datelor, care nu au fost disponibile, pana acum, pentru sistemele din categoria "entry-level".

×
Subiecte în articol: IT