x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Joc imoral - "Impusca-l pe Kennedy!"

Joc imoral - "Impusca-l pe Kennedy!"

23 Noi 2004   •   00:00

O companie scotiana a produs un joc video al carui "motor" este impuscarea fostului presedinte american John F. Kennedy, se arata intr-un material Financial Times. Lansarea jocului, "JFK Reloaded" coincide cu comemorarea a 41 de ani de la asasinarea fostului presedinte la Dallas. Jocul se bazeaza pe versiunea oficiala, in care se spune ca J.F. Kennedy a fost ucis de un singur "lunetist".

ALEXANDRU RADESCU

Primele reactii au venit din partea familiei Kennedy, care au condamnat aparitia acestuia considerandu-l ca fiind imoral, dupa cum a precizat David Smith, purtator de cuvant al senatorului de Massachusetts, Edward Kennedy, fratele fostului presedinte.

Kirk Ewing, directorul companiei scotiene Traffic Games, care a creat jocul, a spus ca a se asteapta ca unele persoane sa fie "ingrozite" de conceptul sau, dar a declarat ca are tot respectul pentru memoria lui Kennedy si adevarul istoric.

"Credem cu toata taria ca nu a existat nici o conspiratie pentru a-l asasina pe Kennedy", spune el.

Jucatorul trebuie sa traga trei focuri asupra masinii lui Kennedy de la o fereastra de la etajul al 6-lea al Bibliotecii Scolare din Dallas, Texas. Potrivit Comisiei Warren, care a investigat asasinarea presedintelui american, de acolo a tras Lee Harvey Oswald, inculpatul oficial. Scena poate fi vazuta din unghiuri diferite, iar "greselile" de genul impuscarii lui Jacqueline Kennedy (sotia lui J.F. Kennedy) sunt depunctate.

Fiecare "foc" poate fi urmarit si cu incetinitorul, iar gloantele pot fi observate cum trec prin corpul lui Kennedy, recreat digital. Jucatorii au si optiunea "blood effects", daca vor "sa vada" sange.
×
Subiecte în articol: IT Kennedy