x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget JP Morgan vrea să achiziţioneze 10% din Twitter

JP Morgan vrea să achiziţioneze 10% din Twitter

28 Feb 2011   •   21:07

Un fond de investiţii al băncii americane JPMorgan intenţionează să achiziţioneze cu 450 de milioane de dolari o participaţie de 10% la reţeaua Twitter, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de Financial Times.

Fondul, Digital Growth Fund, a fost înfiinţat în luna februarie pentru a investi în companiile private de tehnologie cu dezvoltare rapidă. Investiţia JPMorgan urmează unui efort similar al Goldman Sachs de a achiziţiona o participaţie la Facebook.

Digital Growth a stârns 1,22 de miliarde de dolari până în prezent, din cele 1,3 miliarde de dolari avute ca obiectiv. JPMorgan speră că fondul îi va aduce un beneficiu de cel puţin 13 milioane de dolari.

Banca americană intenţionează, de asemenea, să investească o treime din resursele fondului într-o altă companie de tehnologie, posibil producătorul de jocuri Zynga sau furnizorul de servicii de telefonie online Skype.

O altă treime din resurse va fi alocată pentru investiţii în încă şase companii.

Fondul Kleiner Perkins a investit 200 de milioane de dolari în decembrie anul trecut în reţeaua de socializare, evaluând Twitter la 3,7 miliarde de dolari. JPMorgan evaluează reţeaua la 4,5 miliarde de dolari.

×