x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Kodak Easy Share EX-811

Kodak Easy Share EX-811

de Jurnalul National    |    07 Mar 2008   •   00:00

Ramele foto digitale sunt noul trend. Nimic nu este mai impresionant ca o ramă foto care în loc de aceeaşi poză statică, plictisitoare, să afişeze filmarea făcută în ultima vacanţă.

Afişează-ţi albumul foto la vedere

 

Ramele foto digitale sunt noul trend. Nimic nu este mai impresionant ca o ramă foto care în loc de aceeaşi poză statică, plictisitoare, să afişeze filmarea făcută în ultima vacanţă.

 

Specificaţii. Gadgetul este dotat cu o memorie internă de 128 MB, iar pe partea laterală vei găsi sloturile de extensie a memoriei pentru cardurile Compact Flash, SD, MMC, xD şi Memory Stick. Acestea îţi dau posibilitatea de  a afişa sute sau chiar mii de poze sau clipuri video în format AVI, MOV, MPEG 1 sau MPEG 4. Rama dispune şi de un set de boxe, dar calitatea acestora nu este de cea mai bună calitate, fiind capabile să redea clipurile cu sunet şi melodiile în format MP3 la un nivel acustic destul de mic.

 

Display. EasyShare EX-811 are un ecran LCD de 20.3 cm şi o rezoluţie de 800 X 480 pixeli. Interfaţa de control a ramei este destul de intuitivă, configuraţiile fiind făcute direct din telecomandă. Rama digitală are 12 tranziţii diferite între poze, pe care le poţi folosi fie pe rând sau în mod aleator. Din punct de vedere al clarităţii pozelor, EX-811 se comportă exemplar, afişând poze foarte vii şi foarte bine luminate.

 

Conectivitate. Rama foto se poate conecta atât prin USB, cât şi prin WiFi, fiind conectată direct la galeria online Kodak EasyShare. În cazul în care ai cunoştinte care au rame foto asemănătoare, poţi impărtăşi cu aceştia albumele foto personale, direct pe internet.

 

Dimensiuni. Dispozitivul măsoară 284 x 211 x 38 mm şi se poate fixa cu ajutorul unui braţ de sprijin asemănător ramelor clasice sau cu ajutorul suporţilor pentru montat în perete, ocupând la fel de mult spaţiu ca o poză normală din vitrină.

 

Se pregăteşte Nokia N96

Compania finlandeză Nokia a anunţat la data de 11 februarie, o dată cu deschiderea Mobile World Congress 2008, noul Nokia N96. După succesul masiv al telefonului multimedia N95, succesorul acestuia vine cu o nouă serie de funcţionalităţi. Nokia N96 dispune de noi tehnologii, cum ar fi recepţia TV digitală DVB-H (Digital Video Broadcasting – Handheld), ecran mai mare şi o memorie internă de 16 Gb. În rest, telefonul îşi păstrează funcţionalităţile clasice. Telefonul are o un ecran de 7.1 cm, o greutate de 125 grame şi o dimensiune de 103 X 55 X 18 mm. Din punct de vedere al autonomiei, telefonul are un timp de stand-by de 220 de ore şi până la 4 ore în modul de playback TV. Preţul telefonului este de 550 de euro şi va fi lansat în ultimul trimestru al anului acesta.

 

News

Senzor foto pentru mobile. STMicroelectronics, unul din liderii mondiali în producţia de semiconductoare CMOS, lansează pe piaţă cel mai mic CIP foto pentru telefoane mobile. Senzorul CMOS suportă o rezoluţie de 2 megapixeli şi are un format optic de numai 5 mm.

Cip-ul VD6725 are o matrice de 1.600 X 1.200 (UXGA) pixeli şi a fost realizat pentru a fi implementat în module mobile mai mici de 6 x 6 x 3.8 mm. Microcipul foloseşte o tehnologie de 1.75 microni şi reduce considerabil spaţiul necesar aparatelor foto mobile. Poate înregistra imagini video la 15 frame-uri pe secundă UXGA şi la 30 fps în rezoluţie VGA. Preţul acestui CIP va ajunge la aproximativ 2$ pe unitate.

 

Genunchieră cu dinam. Un grup de cercetători americani şi canadieni au realizat un dispozitiv care este capabil să genereze destulă energie într-un minut pentru a putea alimenta un telefon mobil timp de 30 de minute. Oamenii de ştiinţă au ataşat un dinam unei genunchiere ortopedice. Tehnologia folosită este similară cu cea a maşinilor hibride, folosind aspectul de frânare regenerativă a mersului, transformându-l în energie electrică. Prototipul actual este destul de proeminent, dar este capabil să genereze 13 Watti prin simpla deplasare la o viteză constantă. Tehnologia are ca ţintă, totuşi, domeniul protezelor, evoluţia acestora necesitând un consum energetic din ce în ce mai mare.

×
Subiecte în articol: foto gadget