x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget La Barcelona se desfăşoară cea mai mare reuniune a industriei de telecomunicaţii

La Barcelona se desfăşoară cea mai mare reuniune a industriei de telecomunicaţii

25 Feb 2019   •   11:54
La Barcelona se desfăşoară cea mai mare reuniune a industriei de telecomunicaţii

Mobile World Congress (MWC), Congresul Mondial al Telefoniei Mobile, cea mai mare reuniune anuală a industriei de telecomunicaţii, şi-a deschis luni porţile la Barcelona, unde timp de patru zile vor fi prezentate ultimele evoluţii ale telefoniei mobile, începând cu tehnologia 5G, transmite AFP.
Organizat de Asociaţia Mondială a Operatorilor (GSMA), congresul de la Barcelona este un eveniment de referinţă mondială al sectorului comunicaţiilor fiind axat mai mult pe profesionişti decât salonul Consumer Electronic Show (CES) de la Las Vegas. Organizatorii WMC mizează în acest an pe un număr de peste 100.000 de vizitatori care vor putea descoperi mai mult de 2.000 de expozanţi.
Cea mai mare parte a marilor operatori mondiali de telefonie, a furnizorilor de echipamente de reţea, a companiilor din cyber security şi a start-upurilor, provenind din 200 de ţări, vor profita de cele patru zile pentru a prezenta nu doar telefoane mobile de ultimă generaţie (5G) ci şi noutăţi din domeniul protecţiei vieţii private, inteligenţei artificiale sau servicii viitoare destinate consumatorilor.
La salonul de la Barcelona vor participa şi o serie de instituţii, începând de la Naţiunile Unite şi până la Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), trecând pe la Uniunea Europeană şi Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), precum şi mai mulţi actori importanţi din diferite sectoare ale divertismentului, precum directorul general al companiei Niantic, dezvoltatorului jocului de succes din 2016, Pokémon GO, sau cel al Universal Music Group.
Duminică, majoritatea marilor producători de telefoane mobile, cu excepţia notabilă a grupului american Apple, care în mod tradiţional nu participă la salonul de la Barcelona, şi a grupului sud-coreean Samsung, care şi-a dezvăluit încă de miercuri noile sale smartphone-uri, au prezentat noile lor aparate, precum primul smartphone pliabil de la Huawei şi mai multe aparate compatibile cu viitoarele reţele 5G.
Congresul Mondial al Telefoniei Mobile se desfăşoară la Barcelona până la 28 februarie. 

AGERPRES

×