x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget La presiunea operatorilor, Google se implică în reţelele de comunicaţii.

La presiunea operatorilor, Google se implică în reţelele de comunicaţii.

de Alexandru Radescu    |    08 Iun 2011   •   21:00

In toamna anului trecut, giganti precum France Telecom, Vodafone sau Telecom Italia s-au asezat la aceeasi masa pentru a formula o actiune comuna, eficienta impotriva companiilor care beneficiaza de pe urma unor retele puternice fara sa si contribuie insa la investitii in retea. Principalii vizati, Google si Apple.

Iata ca Google s-ar arata acum 'interesat' intr-o forma de colaborare cu operatorul France Telecom. Potrivit unor surse citate ieri de Bloomberg, un eventual acord s-ar concentra mai probabil pe colaborare tehnologica si cerce­tare decat pe plata unor compensatii financiare de catre Google.

'Toata lumea se confrunta cu provocari pe termen lung. Grupurile cu operatiuni pe internet afirma ca intampina dificultati din cauza pirateriei, in timp ce operatorii telecom trebu­ie sa analizeze necesarul de investitii raportat la venituri', a declarat directorul de relatii pu­blice al Vodafone, Richard Feasey, intr-un interviu acordat Bloomberg duminica la Atena. Oficialii Google si France Telecom contactati au refuzat sa comenteze. Numarul conexiunilor de date pentru telefoane mobile va creste, in medie, cu 15% anual in Europa de Vest, pentru a ajunge la 270 milioane in 2014, insa veni­turile pe utilizator final vor inregistra un declin de circa 1% pe an, potrivit estimarilor firmei de cercetare IDC.

×
Subiecte în articol: tehnică