x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget LG Optimus 2X, smartphone cu procesor dual-core.

LG Optimus 2X, smartphone cu procesor dual-core.

de Marina Constantinoiu    |    03 Iun 2011   •   21:00
LG Optimus 2X,  smartphone cu procesor dual-core.

Vodafone a lansat in premiera in Romania primul smartphone cu platforma Android 2.2 dotat cu un procesor dual-core: LG Optimus 2X. Procesorul NVIDIA Tegra 2 este, evident, marea atractie a noului terminal, clientul asteptandu-se la o viteza mai mare de operare, asortata cu o grafica de exceptie si functii performante. Ce primeste vom vedea imediat.

Optimus 2X este, dupa cum il lauda producatorul, primul mobil cu procesor dual-core NVIDIA Tegra 2, primul cip mobil dedicat utilizarii multitasking. Asta presupune navigare pe net cu viteze superioare, comparativ cu alte terminale dotate cu procesoare de alt tip, dar si o optimizare a aplicatiilor Flash, ceea ce ajuta la redarea continutului video, audio si a jocurilor la performante superioare. Doua mentiuni insa: la capitolul navigare am inregistrat si sincope, aplicatia de Facebook a LG a dat de prea multe ori rateuri, iar povestea privind consumul redus de energie al procesorului Tegra 2, care nu reduce din autonomia telefonului, e cam poveste.

Designul sau este placut, constructia solida, iar dimensiunile sunt ideale (123,9x63,2x10,9 mm, greutate 139 g). Sticla display-ului aco­pera intreaga parte frontala, avand o singura fanta, pentru difuzor. Laturile sunt foarte bine finisate, rotunjite si fara pic de disconfort pentru utili­zator, cum este cazul multora dintre telefoanele cu display tactil de ultima generatie.

Partea din spate este reprezentata de capa­cul ce acopera bateria, din material plastic cauciucat si prezentand o banda metalica argintie, pur­tand sigla Google, marginita de o camera foto/video principala de 8 MP si un flash LED (care-si fac treaba, cu mentiunea ca uneori foto­grafiile dau o usoara senzatie de supra­expunere). Exista si o camera secundara, pe partea frontala, de 1,3 MP, pentru videotelefonie.
M-au impresionat placut display-ul si mai ales lizibilitatea lui chiar si in lumina solara, luminozitatea este excelenta, iar culorile sunt puternice si stralucitoare. Ecranul raspunde rapid la comenzi, utilizand tehnologie Gorilla Glass, fiind de tip capacitiv, cu 16 milioane de culori, avand 4 inch si rezolutie de 480x800 de pixeli. Smartphone-ul este echipat cu majoritatea specificatiilor de top: HSDPA, quad band pentru GSM, Bluetooth 2.1 cu A2DP, Wi-Fi cu optiuni de hotspot si DLNA, accelerometru, senzor de pro­ximitate si lumina, giroscop si busola. Platforma Android este, destul de curios, 2.2 (Froyo), upgra­dabila la 2.3 (Gingerbread). Memoria interna este de 8 GB, dar telefonul dispune si de un slot pentru un card microSD de pana la 32 GB.

Optimus 2X se remarca printr-o experienta multimedia Full HD, cu o rezolutie de 1.080p pentru inregistrare video si redare. Terminalul este optimizat pentru conectivitate si transfer de fisiere, permite vizionarea continutului mul­timedia pe televizoare Full HD sau computere cu ajutorul interfetei HDMI. Si chiar o face impecabil, comparativ cu tot ce exista pe piata la acest moment. In plus, transferul de fisiere este faci­litat de conectivitatea DNLA cu orice dispozitiv compatibil. Producatorul se lauda cu faptul ca utilizatorii pot experimenta jocuri de ultima ge­neratie, cu un bun control al comenzilor, datorita senzorului giroscopic. Marturisesc ca la acest capitol sunt deficitara, zona de gaming fiind prea putin exploatata in perioada de test pentru a putea trage astfel de concluzii.

Cei de la LG i-au preinstalat aplicatia de securitate de la F-Secure, care scaneaza aplicatiile instalate din Market sau de pe card si ofera posibilitatea de a gasi/bloca/sterge de la distanta terminalul daca este pierdut/furat.


Caracteristici:
Ecran: 4 inch, rezolutie 480x800 de pixeli
Dimensiuni: 123,9x63,2x10,9 mm
Memorie: 8 GB, 512 MB RAM
Camera foto principala: 8 MP, rezolutie 3.264x2.448 pixeli, autofocus, flash LED
Sistem de operare: Android 2.2 Froyo, upgradabil la 2.3 Gingerbread
Procesor: dual-core 1 GHz ARM Cortex-A9, chipset NVIDIA Tegra 2
Baterie: Li-Ion 1.500 mAh

×
Subiecte în articol: tehnică