x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget LG Renoir, telefon cu pixeli

LG Renoir, telefon cu pixeli

de Marina Constantinoiu    |    15 Mar 2009   •   00:00

Nu ştiu de ce, când am pus mâna pe el prima oară mi-a sunat în minte o... melodie: "Barbie Girl", fix partea cu plasticul. De ce m-a deranjat atât faptul că-i un telefon cu o carcasă 100% din plastic?



7a6be20f0871f61bd9f7c4ddaba32c41.jpg

Răspunsul e simplu: nu se făcea. La 8 MP cameră foto şi ecran de 3 inci touch, conexiune 3G HSDPA, Wi-Fi, receiver GPS, cu suport A-GPS, TV Out şi radio FM, ai fi zis că e treabă serioasă, cu preţ pe măsură. Carcasa din plastic – e drept, un atu în materie de greutate – îi scade din punctaj la capitolul aspect şi-l face pe LG Renoir să dea impresia de fragilitate. E drept, poate că e gândită toată afacerea: când ştii că ai carcasă din plastic, uşor deteriorabilă, te abţii de la gesturi bruşte şi amplasări ale telefonului în locuri deloc prietenoase, din teamă. Iar în felul ăsta protejezi per ansamblu un telefon-cameră foto, care avea nevoie de protecţie din start, pentru mulţimea de megapixeli din dotare.

SĂ DĂM CEZARULUI CE-I AL CEZARULUI! Dar să trecem peste neajunsul din plastic şi să lăudăm ce e de lăudat, fiindcă noul model de la LG oferă dintr-o atingere un adevărat spectacol vizual, auditiv şi tactil. Sunt destule bile albe la acest terminal, pentru a nu le enumera: ecran complet tactil, dolby mobile pentru muzică, fotografii la o rezoluţie de 8 MP, care pot fi editate (prin funcţiile camerei) pentru a fi trimise online sau imprimate, lentile certificate Schneider-Kreuznach, bliţ cu xenon, focus manual şi automat, ISO 1600 (ceea ce sporeşte performanţele camerei în condiţii de iluminare slabă) şi geo-tagging (care, datorită capacităţilor A-GPS ale Renoir, permite localizarea geografică a fotografiilor şi poziţionarea acestora pe hărţi online interactive). Dar nu ne oprim aici, căci trebuie să vorbim şi despre modul de fotografiere Beauty Shot, care este în avanatajul femeilor, pentru că reduce imperfecţiunile de pe feţele persoanelor fotografiate, făcându-le mai luminoase şi mai clare.

Wow, doar la capitolul cameră foto dacă enumeri bilele albe şi parcă nu mai ai suflu, la câte ai de spus! Nu lipseşte nici accelerometrul, pentru autorotirea display-ului, nici slotul pentru card microSD (8 GB), bluetooth, video playback DivX/XviD, recunoaşterea scrisului de mână, video upload direct în Youtube. Înregistrarea video se realizează cu Renoir în slow-motion la 120 de cadre pe secundă sau de comprimare a înregistrării evenimentelor lungi, folosind o înregistrare la cinci cadre pe secundă.

Caracteristici:
Stylus pentru ecranul touch şi funcţia de recunoaştere a scrisului de mână

Greutate: 114 g
Baterie: 1.000 mAh, Li-Ion
Stand-by: maximum 320 de ore, în funcţie de reţea (potrivit producătorului)
Convorbire: 3 ore
Display: TFT, 3 inci, WQVGA, 262.000 de culori
Memorie internă: 70 Mb (user memory)

×
Subiecte în articol: gadget