x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Liber la iPhone 3G

Liber la iPhone 3G

de Mihai Manole    |    11 Iul 2008   •   00:00
Liber la iPhone 3G

ZIUA "I" ● Mult-aşteptatul gadget de la Apple apare astăzi în rafturi
Astăzi, iPhone 3G ajunge în magazine. Cozile s-au format deja de cîteva zile, site-urile operatorilor au cedat sub avalanşa de cereri. Se aşteaptă o epuizare în timp-record a stocurilor.



ZIUA "I" ● Mult-aşteptatul gadget de la Apple apare astăzi în rafturi
Astăzi, iPhone 3G ajunge în magazine. Cozile s-au format deja de cîteva zile, site-urile operatorilor au cedat sub avalanşa de cereri. Se aşteaptă o epuizare în timp-record a stocurilor.

"Fanaticii" asiatici ai Apple s-au aşezat la coadă cu zile bune înainte de lansarea versiunii 3G a iPhone-ului. În Noua Zeelandă, împătimiţii au înfruntat frigul şi au aşteptat în faţa magazinelor pentru a fi primii din lume care intră în posesia aparatului. În Statele Unite, evenimentul lansării a fost exploatat de un grup de susţinere a fermelor organice, care şi-a stabilit cartierul general în faţa magazinului Apple din New York. Nu au nimic în comun cu iPhone-ul, dar valul de publicitate din jurul gadgetului poate oferi mai multă vizibilitate şi acestui gen de subiecte.

STOCURI. Volumul de unităţi livrate pe diferite pieţe nu este cunoscut. În multe cazuri se aşteaptă de altfel o epuizare rapidă a stocurilor. În Marea Britanie, aparatul a fost epuizat online cu mult înaintea zilei lansării. Operatorul O2, cel care va comercializa produsul în această ţară, a declarat că site-ul său a fost incapabil să facă faţă cererilor pentru dispozitiv. Numărul acestora a atins chiar şi nivelul-record de 13.000 pe secundă. Nu este greu de înţeles deci că stocurile destinate canalului online de distribuţie au fost epuizate destul de repede, astfel încît doar o mică parte din cei peste 200.000 de fani care şi-au exprimat online dorinţa de a cumpăra un iPhone vor avea şansa să o facă. Pe de altă parte, Apple nu va oferi iPhone-ul 3G prin magazinele sale online, pentru a preveni deblocările neautorizate ale gadgetului. Reprezentantul canalului de retail al companiei a declarat că magazinele din Statele Unite sînt pregătite să onoreze circa 100 de comenzi pe oră.

CE FACE?
Noua versiune iPhone transformă terminalul într-o "unealtă business", printre optimizările specifice acestui profil fiind push e-mail, filtre pentru contacte, calendar optimizat. Este luată în considerare şi socializarea, fiind dotat cu o aplicaţie prin care poţi să îţi vezi prietenii sau o alta care te ţine în contact cu blogul. Cel mai important aspect este însă 3G-ul şi viteza de download de 3 ori mai mare decît în cazul primei versiuni.

×
Subiecte în articol: IT