x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Licenţele Orange şi Vodafone, prelungite până în 2014

Licenţele Orange şi Vodafone, prelungite până în 2014

de Alexandru Radescu    |    30 Noi 2011   •   14:08
Licenţele Orange şi Vodafone, prelungite până în 2014

Licentele operatorilor mobili, Orange si Vodafone, vor fi prelungite pana in aprilie 2014, atunci cand expira si licenta Cosmote in benzile de frecvente de 900 si 1.800 MHz, se arata intr-un document prezentat ieri de arbitrul telecom. ANCOM a anuntat ca intentioneaza sa organizeze pana la sfarsitul anului 2013 o licitatie pentru intreg spectrul de frecvente ce va deveni disponibil in benzile 900 MHz si 1.800 MHz.

De asemenea, un proiect de decizie al autoritatii prevede si ca pana la 31 decembrie 2012 Orange si Vodafone vor avea obligatia de a elibera din spectrul de frecvente de 900 MHz o subbanda cumulata cu largimea de 2x5 MHz, in situatia in care operatorul RCS&RDS nu poate oferi 3G im banda de 900MHz.

"Aceasta masura a fost identificata ca remediu in urma studiului privind impactul utilizarii benzii de 900 MHz pentru furnizarea de servicii de comunicatii electronice de generatia a treia folosind sistemele UMTS asupra concurentei pe piata de comunicatii mobile, care a aratat ca RCS&RDS se afla in dezavantaj concurential fata de operatorii care detin spectru in banda de 900 MHz. In urma analizelor Autoritatii si a consultarilor avute cu industria, a reiesit ca acest remediu este cel mai potrivit pentru a crea conditii egale tuturor jucatorilor din piata serviciilor de comunicatii mobile', se arata in documentul ANCOM.

×