x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Luati-va e-mail gratis de 1 giga

Luati-va e-mail gratis de 1 giga

08 Apr 2004   •   00:00

Saptamana trecuta, cei de la Google anuntau ca vor lansa e-mailul gratis de 1 giga. Deocamdata, noul lor serviciu este in teste. Ei bine, un mic site dedicat utilizatorilor Macintosh le-a luat-o inainte.

Indiferent de calculatorul pe care il aveti, va puteti inregistra deja la adresa www.spymac.com. Pe site-ul celor de la Spymac se anunta cu litere de-o schioapa lansarea primului serviciu e-mail gratis de 1 gigabite (GB) din istoria Internetului. „Spymac este de acord cu cei de la Google ca un cont de 1 GB are sens. Milioane de oameni din intreaga lume depind de posta electronica", se arata in comunicatul oficial prin care compania inaugureaza noul serviciu.

Ei bine, pionierii e-mail-ului gigant nu numai ca sunt de acord cu cei de la Google ca e-mail-ul de un giga este o idee buna, dar vin cu cateva chestii extrem de interesante in plus. In primul rand, cei care se inscriu primesc (tot gratis) un spatiu generos pentru gazduirea unei pagini personale de Internet: 100 megabites (de zece ori mai mult decat ofera majoritatea companiilor concurente ce activeaza pe acest segment). Gratis este si locul unde va puteti depozita fotografiile personale pe serverul Spymac. Si are 250 MB. La toate acestea se adauga alte cateva servicii destinate unui public specializat. Ati ghicit: toate gratis!

Ce va face concurenta?

Potrivit publicatiei electronice ZDNet, Spymac are aproximativ 47.000 de membri in intreaga lume, o cifra infima fata de Google sau Yahoo.

Dat fiind ca exista deja doua companii ce au anuntat ca ofera gratis casute de e-mail gigantice, cei de la Yahoo si Hotmail s-ar putea sa-si schimbe si ei politica. „Yahoo si Hotmail ar putea sa fie nevoiti sa ofere mai mult spatiu de depozitare daca vor sa ramana in joc", declara Kevin April, cofondatorul companiei Spymac.

Mutarea nu s-a lasat prea mult asteptata, Yahoo anuntand deja reduceri semnificative de pret pentru cei care vor sa cumpere mai mult loc pe serverul de e-mail.

Initiativa Spymac este un semn ca o asemenea mutare nu este chiar atat de costisitoare pe cat pare. Kevin April a calculat ca e-mail-ul de 1 giga va costa compania pe care o reprezinta in jur de 5 USD pentru fiecare cont. Asta in cazul in care utilizatorul va reusi sa foloseasca tot spatiul ce i-a fost alocat gratis. Cristian Ionita


Gmail este deocamdata in teste

Gmail, serviciul lansat de Google, nu este disponibil deocamdata publicului larg, fiind testat pe 1.000 de utilizatori. Reprezentantii companiei nu au specificat data la care va putea fi folosit de oricine, aceasta depinzand de concluziile la care va ajunge grupul de utilizatori de proba. In "casuta" Google vor incapea de 250 de ori mai multe mesaje gratis decat la Yahoo si de 500 de ori mai multe decat la Hotmail. Spatiul de un giga permite stocarea a 500.000 de pagini de mail.

Gratis, gratis si iar gratis

  • Spymac va da gratis cont de mail de 1 GB. Poate fi accesat prin intermediul protocolului POP 3 (puteti descarca mesajele in Outlook).
  • Gazduirea unei pagini Web de 100 MB. Vine impreuna cu un program creat special pentru gestionarea paginilor de Internet.
  • Spatiu de depozitare pentru fotografii de 250 MB. Le puteti trimite de pe computerul dumneavoastra pe serverul Spymac. Apoi le puteti vizualiza oricand doriti.
×
Subiecte în articol: IT gratis spymac