x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget MacBook Pro

MacBook Pro

08 Sep 2007   •   00:00

Incă din prima clipă, MacBook Pro surprinde prin timpul foarte scurt necesar incărcării sistemului de operare Apple OSX 10.4. Tiger. Vine insoţit de o suită de aplicaţii proprietare Apple care acoperă fără probleme pretenţiile unui utilizator obişnuit.

Incă din prima clipă, MacBook Pro surprinde prin timpul foarte scurt necesar incărcării sistemului de operare Apple OSX 10.4. Tiger. Vine insoţit de o suită de aplicaţii proprietare Apple care acoperă fără probleme pretenţiile unui utilizator obişnuit. Dacă nu te inţelegi cu sistemul de operare Apple, poţi instala oricănd Windows XP SP2 sau Vista folosind utilitarul Boot Camp. Designul este simplu şi elegant, culoarea gri-argintiu făcănd şi diferenţa intre modelele Pro şi cele non-Pro, negre. Finisajul este de calitate, iar carcasa de aluminiu rigidă creează impresia de rezistenţă. Tastatura este iluminată pe intuneric, un lucru plăcut ochiului, dar şi foarte util.

O noutate faţă de modelele mai vechi o reprezintă ecranul. Display-ul de 15,4 inch, funcţionează la rezoluţia de 1.440 x 900 şi foloseşte tehnologia LED backlight, tehnologie ce duce la o calitate mai bună a imaginii şi un consum mai mic de energie. Bateria a depăşit trei ore de utilizare intensă.

Modelul testat foloseşte un procesor Intel Core 2 Duo la 2,2 ghz cu 4MB cash L2, care alături de cei 2Gb de memorie DDR2 la 667 Mhz oferă performanţe de top şi spaţiu suficient pe hardul de 120 GB. Pentru impătimiţii jocurilor, placa video Nvidia 8600M GT cu 128 MB memorie internă este o surpriză placută. MacBook Pro face faţă in condiţii mai mult decăt decente oricărui joc prezent pe piaţă. Din punct de vedere al conectivităţii, există toate opţiunile standard: Ethernet Gigabit, USB, Bluetooth,

FireWire, DVI, WiFi 802.11 b/g, dar şi noul 802.11 n cu performanţe foarte bune şi o rază de acţiune mai mare. Camera iSight de 1,3 mega pixeli este de foarte bună calitate.

In pachet se mai află şi o mică telecomandă ce ii va mulţumi pe impătimiţii de muzică sau film. Un minus ar fi prezenţa a doar două porturi USB şi lipsa unui media card reader.

Performanţele deosebite ale acestui laptop il recomandă oricărui utilizator, fie el impătimit de jocuri sau profesionist. Un bun inlocuitor pentru un desktop mediu

MacBook Pro

Preţ: 1.729 euro, Apple Online (http://store.apple.ro)

Procesor: Intel Core 2 Duo 2,2 Ghz, Level2 cache 4 MB

Memorie: 2 Gb DDR2 667

Hard disk: 120 GB

Placă video: Nvidia 8600M GT

Display: 15,4 inch, 1.440 x 900

Conectivitate: WiFi 802.11 b/g/n, Bluetooth, card reader

Dimensiuni: 360 x 245 x 25

Greutate: 2,5 kg

×
Subiecte în articol: test hardware