x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Maemo – noul sistem de operare Nokia?

Maemo – noul sistem de operare Nokia?

de Alexandru Radescu    |    11 Aug 2009   •   00:00

Nokia intenţionează să dezvolte sistemul de operare Maemo pentru smartphone, în intenţia de a renunţa la Symbian, potrivit Financial Times Germania care citează surse apropiate companiei finlandeze.



Platforma Maemo a fost dezvoltată pentru dispozitivele Nokia Tablet Internet şi nu este distributită sub licenţă. Conform telecompaper.com primele terminale cu Maemo ar putea fi lansate peste câteva săpătămâni. De altfel, la începutul lunii septembrie se desfăşoară Nokia World 2009, eveniment găzduit chiar de Germania.

Evident, oficialii Nokia nu au dorit să comenteze informatiile. Firma finlandeză a achiziţionat Symbian (unde era acţionar majoritar) în 2008 pentru 264 milioane de euro si a “mutat” Symbian software in Fundaţia Symbian, în primăvara acestui an.

Conform unor rapoarte de piaţă, sistemul de operare Symbian (toate versiunile) domină piaţa smartphone cu peste 50%. Totuşi, cota de piata a scăzut in ultimii doi ani, având în vedere competitia acerbă din partea Apple, RIM si Microsoft.

×
Subiecte în articol: nokia sistem operare maemo